De sensaties van smaak

ISBN: 9789045027210

Auteurs: Bob Holmes

Publicatiedatum: 23-05-2017

Publicatiestatus: unspec

Publicatievorm: Digital download

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij | Imprint: Contact

Login voor het inkijkexemplaar

In 'De sensaties van smaak' laat Bob Holmes zien wat er aan de basis ligt van smaak: de chemische, biologische en psychologische processen die plaatsvinden wanneer we eten. Ook kijkt hij mee over de schouders van professionele chef-koks en industriƫle voedselproducenten, om te zien hoe zij op zoek gaan naar verrassende nieuwe smaakcombinaties en innovaties op kookgebied. Kortom, 'De sensaties van smaak' is een reis langs onze zintuigen die je beleving van eten voor altijd verandert en beantwoordt vragen zoals: Waarom smaken aardbeien zoeter op witte borden? Waarom kun je bij rode wijn het best klassieke muziek luisteren? Welke invloed heeft taal op onze smaakbeleving? Hoeveel smaken en geuren zijn er eigenlijk?
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever