De sensaties van smaak
ISBN: 9789045027210
Auteurs: Bob Holmes
Publicatiedatum: 23-05-2017
Publicatiestatus: unspec
Publicatievorm: Digital download
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij | Imprint: Contact
In 'De sensaties van smaak' laat Bob Holmes zien wat er aan de basis ligt van smaak: de chemische, biologische en psychologische processen die plaatsvinden wanneer we eten. Ook kijkt hij mee over de schouders van professionele chef-koks en industriƫle voedselproducenten, om te zien hoe zij op zoek gaan naar verrassende nieuwe smaakcombinaties en innovaties op kookgebied. Kortom, 'De sensaties van smaak' is een reis langs onze zintuigen die je beleving van eten voor altijd verandert en beantwoordt vragen zoals: Waarom smaken aardbeien zoeter op witte borden? Waarom kun je bij rode wijn het best klassieke muziek luisteren? Welke invloed heeft taal op onze smaakbeleving? Hoeveel smaken en geuren zijn er eigenlijk?
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)