Bon appetit

ISBN: 9789045206561

Auteurs: John Gerdsen

Publicatiedatum: 15-08-2014

Publicatiestatus: unspec

Publicatievorm: Hardback

NUR: 442: Keuken per land en streek

Uitgever: Karakter Uitgevers BV

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

In Bon appetit neemt John Gerdsen, die als chef de Franse keuken voor zijn rekening neemt in het populaire 24Kitchen-programma 'Grenzeloos Koken', je mee naar het culinaire Frankrijk waar de liefde voor lekker eten en drinken centraal staat.Koken is volgens John Gerdsen gevoel en emotie tonen. De Franse klassieke keuken is John op het lijf geschreven en het consumeren ervan past ook goed bij zijn levensstijl.De Franse keuken is rijk aan variatie en zeer divers; denk aan de speciale streekgerechten zoals magret de canard, crème brûlee en bouillabaisse. De Franse keuken is bovendien uitgegroeid tot een van de beroemdste keukens ter wereld en staat bekend om zijn eeuwenoude traditie. Elk gebied in Frankrijk heeft een eigen kenmerkende keuken.Tot ver buiten Frankrijk is de traditionele 'Franse keuken' bekend, maar dit zijn eigenlijk met name de verfijnde gerechten die worden gereserveerd in de Parijse keuken. Aan de andere kant kent de Franse keuken juist de plattelandsgerechten, zoals heerlijke stoofpotten waaronder de authentieke coq au vin.Laat je door John meevoeren in Franse sferen. Zowel klassieke als vernieuwende gerechten passeren de revue. Ga aan de slag en Bon Appetit!
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever