Uitgebreid Italiaans lunchen

ISBN: 9789045302256

Auteurs: J. Biuso

Publicatiedatum: 19-04-2004

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Paperback

NUR: 442: Keuken per land en streek

Uitgever: BBNC Uitgevers

Dit boek bevat alles wat de Italiaanse keuken zo populair maakt: levendigheid, intensiteit en passie – en gerechten om samen met vrienden of familie van te genieten. U treft authentieke recepten aan voor voedzame soepen, pasta’s met knapperige ingrediënten, rijke risotto’s, geurige polenta’s, aromatische vlees- en visgerechten en verleidelijke desserts.

In Uitgebreid Italiaans lunchen geeft de succesvolle kok en tv-persoonlijkheid Julie Biuso tips over het kopen, bewaren, voorbereiden en bereiden van al die mooie ingrediënten waar het in de Italiaanse keuken om draait. Ze doet ook menusuggesties voor speciale gelegenheden – van een lichte zomerse lunch tot een verwarmend wintermaal, van antipasti voor een informele gelegenheid tot een vijfgangenmenu voor een zakenlunch. Julie heeft een grote liefde voor de Italiaanse keuken en in dit boek staan vele familierecepten, ideeën die ze heeft opgedaan in cafés en restaurants en enkele door haar bewerkte recepten van populaire klassiekers.

Het decor van een tafel vol gerechten bereid uit verse ingrediënten, een overvloed aan wijn en goed gezelschap: niemand heeft de Italianen hierin ooit overtroffen. Julie Biuso laat u zien hoe u moeiteloos een stijlvolle, uitgebreide lunch kunt organiseren; u zult gerechten ontdekken die u telkens opnieuw maakt. Het maakt niet uit wat voor weer het buiten is; dit boek zorgt voor een Italiaanse warmte en sfeer aan tafel.


De passie van Julie Biuso voor mediterraan voedsel begon vele jaren geleden en wordt voortdurend gevoed door haar uitgebreide Italiaanse familie. Behalve dat Julie een zeer toegewijde auteur van succesvolle kookboeken is, heeft ze ook een schare trouwe fans overgehouden aan haar regelmatige bijdragen aan tijdschriften en radio- en televisieprogramma’s. Ze is jurylid van de Slow Food Movement (die ze zelf mede heeft opgericht) en haar boek Dance on My Table won in 2001 de Gourmand World Cookbook Fair Award voor het beste culinaire boek ter wereld. Ze woont in Auckland, Nieuw-Zeeland.

Ian Batchelor begon als studiofotograaf, waarna hij zich in culinaire fotografie specialiseerde. Hij heeft talloze fotografieprijzen gewonnen en zijn werk wordt in veel boeken en tijdschriften gepubliceerd.

Eugenio Biuso is lifestyle- en kunstfotograaf. Hij woont in Genua, Italië.


Een heerlijke verzameling van tientallen recepten die voor Italiaanse warmte en sfeer bij u aan tafel zorgen.

‘Een uitnodigende verzameling verrukkelijke en inspirerende recepten van een gepassioneerde, enthousiaste en geweldige kok.’
– Claudia Roden

‘Julie heeft veel onderzoek gedaan voor Uitgebreid Italiaans lunchen, maar behalve haar onovertroffen aandacht voor details, is dit kookboek tevens een uiting van een groot enthousiasme om dit Grote Genieten met de lezer te delen.’
– Carlo Petrini, voorzitter van de Slow Food Movement
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever