2 Portugal
ISBN: 9789045302553
Auteurs: P. Raphael M. Auriel
Publicatiedatum: 07-05-2004
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 442: Keuken per land en streek
Uitgever: BBNC Uitgevers
Het team van Tapas en zo is terug, dit keer met een verfrissende kijk op allerlei hapjes uit de Portugese keuken. Op zoek naar een onderwerp dat dezelfde sfeer en warmte zou uitstralen als hun eerste boek Tapas en zo, besloten zij naar het land van port, fado en mediterrane gastvrijheid af te reizen. Ze werden door restauranteigenaar Vitor Silverio onthaald en hij bood hun inzicht in de authentieke en traditionele Portugese gerechten. Op hun beurt vertaalden Michèle, Sanne, David en Piet hun ervaringen en komen zodoende met hun tweede boek: Tapas en zo in Portugal.
Opnieuw is ervoor gezorgd dat de recepten goed toegankelijk zijn en zonder veel omhaal of bijzondere vaardigheden gemaakt kunnen worden. Naast typisch Portugese visgerechten vind je veel andere, verrassende schotels, evenals een handige index met informatie over kruiden en andere ingrediënten.
Tapas en zo in Portugal biedt daarmee een persoonlijke kijk op de Portugese eetcultuur en is wederom een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar de smaak van goed leven.
Tapas en zo is ontstaan door een samenwerkingsverband tussen kokkin Michèle Auriel, ontwerper Sanne Schuts, fotograaf David Adams en redacteur Piet Raphael. Vier jonge mensen met ieder een eigen expertise hebben de handen ineengeslagen om het leukste tapaskookboek van deze tijd te maken, want hun overtuiging is dat je met vertrouwen in eigen kennis en inzicht alles voor elkaar kunt krijgen.
Op deze manier is destijds ook het eerste boek Tapas en zo ontstaan, waarover de Nederlandse pers zeer lovend was:
De recepten zijn van grote eenvoud en Auriel beperkt zich niet alleen tot tapas...
de Volkskrant
... prachtige fotos... uitgekiende vormgeving...
Haagsche Courant
Een ontzettend leuk en eigentijds tapaskookboek vol informatie, tips, adviezen en overheerlijke recepten!
Viva España
Combinaties van traditionele gerechten zorgen voor culinaire verrassingen.
Elegance
Een absolute aanrader!
Veronica Magazine
Opnieuw is ervoor gezorgd dat de recepten goed toegankelijk zijn en zonder veel omhaal of bijzondere vaardigheden gemaakt kunnen worden. Naast typisch Portugese visgerechten vind je veel andere, verrassende schotels, evenals een handige index met informatie over kruiden en andere ingrediënten.
Tapas en zo in Portugal biedt daarmee een persoonlijke kijk op de Portugese eetcultuur en is wederom een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar de smaak van goed leven.
Tapas en zo is ontstaan door een samenwerkingsverband tussen kokkin Michèle Auriel, ontwerper Sanne Schuts, fotograaf David Adams en redacteur Piet Raphael. Vier jonge mensen met ieder een eigen expertise hebben de handen ineengeslagen om het leukste tapaskookboek van deze tijd te maken, want hun overtuiging is dat je met vertrouwen in eigen kennis en inzicht alles voor elkaar kunt krijgen.
Op deze manier is destijds ook het eerste boek Tapas en zo ontstaan, waarover de Nederlandse pers zeer lovend was:
De recepten zijn van grote eenvoud en Auriel beperkt zich niet alleen tot tapas...
de Volkskrant
... prachtige fotos... uitgekiende vormgeving...
Haagsche Courant
Een ontzettend leuk en eigentijds tapaskookboek vol informatie, tips, adviezen en overheerlijke recepten!
Viva España
Combinaties van traditionele gerechten zorgen voor culinaire verrassingen.
Elegance
Een absolute aanrader!
Veronica Magazine
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)