De nieuwe joodse keuken

ISBN: 9789045306940

Auteurs: C. Sobell

Publicatiedatum: 03-09-2007

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Hardback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: BBNC Uitgevers

Wil je weten hoe je koosjer sushi maakt, of gekonfijte eend bereidt zonder de kashrut te schenden, dan kook je uit Carole Sobells De nieuwe joodse keuken.

Carole Sobell is dé expert op het gebied van koosjer eten en catering. In De nieuwe joodse keuken deelt zij haar culinaire inzichten, advies en recepten met de ervaren én de beginnende thuiskok.

Sobell biedt recepten voor canapés en petitfours, voor soepen en sorbets en alles daar tussenin. Daarnaast wijdt zij een hoofdstuk aan het geven van een feest en het gastvrij ontvangen van familie en vrienden. De handige index en de hoofdstukindeling per gang of type gerecht zorgen ervoor dat je gemakkelijk combinaties bedenkt voor een compleet menu.
De schitterende kleurenfoto’s en heldere tips en adviezen maken dit kook- en stijlboek een prachtige gids die wegwijs maakt in de internationale, eigentijdse en koosjere keuken.


Carole Sobell is de beste joodse cateraar van Londen. Ze heeft nauw samengewerkt met de top van het lokale hotel-wezen. Zij staat bekend om haar stijlvol gestileerde banketten voor een bijzondere clientèle.

‘Een warm aanbevolen gids voor modern koosjer dineren.’
– Library Book Watch

‘Dit kookboek is verbazingwekkend.’
– Jewish Journal


Wil je weten hoe je koosjer sushi maakt, of gekonfijte eend bereidt zonder de kashrut te schenden, dan kook je uit Carole Sobells De nieuwe joodse keuken.

Wat dacht je bijvoorbeeld van
• Groentecrème soep met knoflookcroutons
• Zalm en jonge prei met saffraan en een dressing van bieslook
• Zeebaars met ratatouille en tapenadesaus
• Met honing en mosterd geroosterd kuiken
• Beef Wellington
• Toffeepudding met caramelsaus

Maar je vindt hierin ook
• Tips om gasten te vermaken
• Tips voor een romantisch diner voor twee
• Traditionele zondagse lunches
• Advies voor borrels
• Een compleet feestdiner

‘Een warm aanbevolen gids voor modern koosjer dineren.’
– Library Book Watch

‘Dit kookboek is verbazingwekkend.’
– Jewish Journal
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever