Over eten en koken

ISBN: 9789046813935

Auteurs: Harold McGee

Publicatiedatum: 22-01-2013

Publicatiestatus: unspec

Publicatievorm: Hardback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Park Uitgevers | Imprint: Nieuw Amsterdam

Login voor het inkijkexemplaar

Harold McGee's oorspronkelijke Over eten en koken werd in 1984 alom begroet als een meesterwerk; het is meermaals herzien en uitgebreid. Dit uiterst leesbare, encyclopedische boek blinkt uit in het omtoveren van alledaagse keukenkwesties tot wonderbaarlijke en fascinerende kwesties met een wetenschappelijke achtergrond. Het boek werpt licht op vraagstukken die generaties koks hebben beziggehouden. Voor iedereen die zich ooit heeft afgevraagd waarom vis sneller bederft dan vlees, waarom je pannenkoekenbeslag even moet laten staan, waarom je gaat tranen als je een ui snijdt, waarom het eten van Spaanse peper zowel pijn als plezier verwekt of hoe je oude en verse eieren uit elkaar kunt houden, is dit boek geschreven.

Persrecensies
'Een van de belangrijkste culinaire boeken ooit geschreven.' Jamie Oliver



'Voor iedereen die de geheimen van de keuken wil ontraadselen.' Johannes van Dam


Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever