NOSH

ISBN: 9789046826584

Auteurs: Esther Erwteman

Publicatiedatum: 30-04-2020

Publicatiestatus: actief

Publicatievorm: Hardback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen, 441: Basis kookboeken, 444: Vegetarische kookboeken

Uitgever: Park Uitgevers | Imprint: Nieuw Amsterdam

Login voor het inkijkexemplaar

'Prachtig kookboek bomvol smaak.' Miljuschka Witzenhausen

Jarenlang reisde Esther voor haar werk de hele wereld over en kwam zo in aanraking met de meest verrukkelijke verhalen en recepten uit landen als India, Ghana, Israël, Indonesië en Kameroen. Eenmaal thuis combineerde ze de buitenlandse smaken met de Nederlands-Joodse recepten en eettradities die ze van haar moeder leerde.
Spicy bloemkool met munt en tamarindesaus, Joodse 'penicilline' 2.0, zoete baba ganoush met dadels en noten, kugels en kigels voorbij de tradities, de magnifieke matseballen van Esthers moeder en Bashars engelenhaar; nosh viert de diversiteit van de moderne Joodse keuken en dient slechts één doel: de lezer totaal overrompelen met zinnenprikkelende gerechten.

'Esther kookt met een oog voor het verleden een blik op de toekomst. Haar gerechten verbinden mensen en culturen en maken de wereld mooier, lekkerder!' Naomi Keff, Boekhandel Duikelman

'Esther bestiert haar Joodse vega keuken zoals een ander de liefde bedrijft: met passie en gulzigheid.' Merijn Tol, kookboekenauteur

'Esther is een van de grootste smullappen die ik ken.' Jonneke de Zeeuw, Mooncake

'Het doel van Esthers is om de lezer 'totaal te overrompelen met zinnenprikkelende gerechten' en de veelzijdigheid van de Joodse keuken te laten zien. [...] Wij hebben daar wel vertrouwen in!Het doel van Esthers is om de lezer 'totaal te overrompelen met zinnenprikkelende gerechten' en de veelzijdigheid van de Joodse keuken te laten zien. [...] Wij hebben daar wel vertrouwen in!' - Foodies
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever