De traditionele Marokkaanse keuken
ISBN: 9789048301034
Auteurs: Ghillie Basan
Publicatiedatum: 01-09-2009
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 442: Keuken per land en streek
Uitgever: Veltman Uitgevers B.V.
De keuken van Marokko kent door zijn rijke en diverse culinaire geschiedenis en de invloeden uit zowel het Oosten, het mediterrane gebied als Afrika, een aantal van de meest verleidelijke gerechten die men zich kan bedenken.
In dit land met zijn majestueuze steden uit de tijd van de oude dynastiën, tot de woestijn met zijn oases met dadelpalmen, is de sfeer van de middeleeuwen en die van de moderne tijd met elkaar verweven. Dit geldt ook voor de culinaire cultuur middeleeuwse gerechten met een moderne draai sensueel, exotisch en een lust voor het oog.
In dit land met zijn majestueuze steden uit de tijd van de oude dynastiën, tot de woestijn met zijn oases met dadelpalmen, is de sfeer van de middeleeuwen en die van de moderne tijd met elkaar verweven. Dit geldt ook voor de culinaire cultuur middeleeuwse gerechten met een moderne draai sensueel, exotisch en een lust voor het oog.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)