Het slowcooker kookboek
ISBN: 9789048303052
Auteurs: Catherine Atkinson
Publicatiedatum: 01-10-2010
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Paperback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen, 446: Koken en apparatuur
Uitgever: Veltman Uitgevers B.V.
Staat u net als de meesten van ons het liefst zo kort mogelijk in de keuken en wilt u toch uw gezin of uw gasten een geweldige maaltijd voorschotelen? Dan biedt dit boek uitkomst. Er bestaat niets eenvoudigers dan de slowcooker: de ingrediënten gaan in de pan, u draait de knop om en het eten wordt langzaam gaar, terwijl u tijd heeft voor andere dingen. Met behulp van de slowcooker kunt u zelfs na een drukke, lange werkdag op het moment dat u thuiskomt een gezonde en heerlijke maaltijd op tafel zetten.
Met deze uitgebreide verzameling recepten kunt u optimaal genieten van uw slowcooker. De meer dan 150 recepten zijn geschikt voor allerlei verschillende gelegenheden: niet alleen voor gezellige gezinsmaaltijden, maar ook voor chique dineetjes. De slowcooker is ideaal voor klassieke eenpansmaaltijden, zoals Franse uiensoep en Provençaalse runderstoofpot. De gerechten worden op gematigde temperatuur gaar, zodat zelfs zeer fijne etenswaar, zoals vis, groente en fruit, zijn vorm en textuur behoudt.
Probeer eens Zalmrisotto met komkommer, Gebakken eieren met romige prei of Broodpudding met verse vruchten. Wanneer u de slowcooker gebruikt als bain-mariepan kunt u verrukkelijk romige custarddesserts, Moskovisch gebak en lekkere terrines en patés bereiden. De constante temperatuur zorgt er verder voor dat een feestelijke punch warm blijft zonder te gaan koken en dat bijvoorbeeld een mangochutney zo langzaam suddert dat hij meteen gegeten kan worden en niet eerst tijden hoeft te staan.
De inleiding geeft u uitgebreid advies over de benodigde technieken, en elk recept gaat vergezeld van duidelijke foto's met instructies en een grotere foto van het resultaat. Onder elk recept staat bovendien een overzicht van de voedingswaarde (vet, koolhydraten, zout en calorieën) van het gerecht, aan de hand waarvan u uw maaltijden verantwoord kunt plannen. Of u zich nu pas bekeerd heeft tot de slowcooker of dat u als verstokte fan ervan uw repertoire in de keuken wilt vernieuwen, dit boek zal u beslist inspireren tot fantastische maaltijden.
Catherine Atkinson is een ervaren en gediplomeerd kok. Na haar studie heeft ze in diverse hotels en restaurants gewerkt, waaronder de patisserieën van de gebroeders Roux. Dankzij haar ervaring in de catering kwam ze terecht in de uitgeverswereld, waar ze recepten ontwikkelde en gerechten voorbereidde voor foto's. Tevens heeft ze als culinair redacteur gewerkt voor Woman's Weekly en het tijdschrift Me.
Met deze uitgebreide verzameling recepten kunt u optimaal genieten van uw slowcooker. De meer dan 150 recepten zijn geschikt voor allerlei verschillende gelegenheden: niet alleen voor gezellige gezinsmaaltijden, maar ook voor chique dineetjes. De slowcooker is ideaal voor klassieke eenpansmaaltijden, zoals Franse uiensoep en Provençaalse runderstoofpot. De gerechten worden op gematigde temperatuur gaar, zodat zelfs zeer fijne etenswaar, zoals vis, groente en fruit, zijn vorm en textuur behoudt.
Probeer eens Zalmrisotto met komkommer, Gebakken eieren met romige prei of Broodpudding met verse vruchten. Wanneer u de slowcooker gebruikt als bain-mariepan kunt u verrukkelijk romige custarddesserts, Moskovisch gebak en lekkere terrines en patés bereiden. De constante temperatuur zorgt er verder voor dat een feestelijke punch warm blijft zonder te gaan koken en dat bijvoorbeeld een mangochutney zo langzaam suddert dat hij meteen gegeten kan worden en niet eerst tijden hoeft te staan.
De inleiding geeft u uitgebreid advies over de benodigde technieken, en elk recept gaat vergezeld van duidelijke foto's met instructies en een grotere foto van het resultaat. Onder elk recept staat bovendien een overzicht van de voedingswaarde (vet, koolhydraten, zout en calorieën) van het gerecht, aan de hand waarvan u uw maaltijden verantwoord kunt plannen. Of u zich nu pas bekeerd heeft tot de slowcooker of dat u als verstokte fan ervan uw repertoire in de keuken wilt vernieuwen, dit boek zal u beslist inspireren tot fantastische maaltijden.
Catherine Atkinson is een ervaren en gediplomeerd kok. Na haar studie heeft ze in diverse hotels en restaurants gewerkt, waaronder de patisserieën van de gebroeders Roux. Dankzij haar ervaring in de catering kwam ze terecht in de uitgeverswereld, waar ze recepten ontwikkelde en gerechten voorbereidde voor foto's. Tevens heeft ze als culinair redacteur gewerkt voor Woman's Weekly en het tijdschrift Me.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)