Macarons
ISBN: 9789048307036
Auteurs:
Publicatiedatum: 01-02-2013
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Veltman Uitgevers B.V.
35 recepten om zelf deze heerlijke hippe koekjes te maken
We zien ze steeds vaker bij de banketbakkers, delicatessenwinkels en zelfs chocolatiers: macarons! Deze hippe koekjes bestaan al heel lang in Frankrijk, waar hun oorsprong ligt. Bij de beste macaronswinkels in Parijs staan de mensen in lange rijen te wachten om deze heerlijke koekjes te kunnen kopen. Dat hoeft natuurlijk niet: met dit boek kunt u ze zelf maken.
Wat is een macaron eigenlijk? Een macaron is een luchtig krokant koekje op basis van eiwit, amandelpoeder en poedersuiker. Macarons worden op elkaar geplakt met een vulling ertussen, meestal op basis van botercrème.
U vindt in dit boek recepten voor zowel zoete als hartige macarons. Deze hartige macarons zijn misschien geen echte macarons omdat het zoete van de macaron mist. Het zijn eerder een soort schuimpjes, maar ze zijn zo leuk om te maken en lekker, dat ze in dit boek niet mogen ontbreken.
Francis van Arkel ontwikkelt recepturen voor kooktijdschriften en schreef diverse kookboeken. Francis is daarnaast werkzaam als foodstyliste, ook heeft zij een zelfstandige praktijd waarin zij voedingsadviezen geeft.
We zien ze steeds vaker bij de banketbakkers, delicatessenwinkels en zelfs chocolatiers: macarons! Deze hippe koekjes bestaan al heel lang in Frankrijk, waar hun oorsprong ligt. Bij de beste macaronswinkels in Parijs staan de mensen in lange rijen te wachten om deze heerlijke koekjes te kunnen kopen. Dat hoeft natuurlijk niet: met dit boek kunt u ze zelf maken.
Wat is een macaron eigenlijk? Een macaron is een luchtig krokant koekje op basis van eiwit, amandelpoeder en poedersuiker. Macarons worden op elkaar geplakt met een vulling ertussen, meestal op basis van botercrème.
U vindt in dit boek recepten voor zowel zoete als hartige macarons. Deze hartige macarons zijn misschien geen echte macarons omdat het zoete van de macaron mist. Het zijn eerder een soort schuimpjes, maar ze zijn zo leuk om te maken en lekker, dat ze in dit boek niet mogen ontbreken.
Francis van Arkel ontwikkelt recepturen voor kooktijdschriften en schreef diverse kookboeken. Francis is daarnaast werkzaam als foodstyliste, ook heeft zij een zelfstandige praktijd waarin zij voedingsadviezen geeft.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)