500 pastagerechten
ISBN: 9789048308491
Auteurs: Valentina Sforza
Publicatiedatum: 16-09-2013
Publicatiestatus: actief
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Veltman Uitgevers B.V.
Het enige pastaboek dat u ooit nodig zult hebben
500 pastagerechten is een uitstekende nieuwe verzameling van recepten die
met behulp van heldere aanwijzingen duidelijk maken hoe veelzijdig pasta
is, van een traditionele spaghetti bolognese tot een avontuurlijkere
linguine met inktvis. Dit handboek geeft koks van alle niveaus de kans om
steeds opnieuw succesvolle gerechten te maken.
- In de inleiding wordt de basis gelegd, met de geschiedenis van pasta,
keukengerei, ingrediënten en de ideale combinatie van pasta en saus.
- Er staan recepten in voor gebakken, gevulde en verste pasta, met vlees,
groenten, kaas, vis en zeevruchten.
- Maak een keuze uit bekende Italiaanse gerechten of nieuwe en moderne
varianten op oude klassiekers.
Docente en kooktalent Valentina Sforza trok in 1976 van Rome naar Londen,
waar ze een reputatie opbouwde als privékok. Ze is inmiddels de
belangrijkste docent aan La Cucina Valentina in Italië, waar ze kooklessen
geeft op het Italiaanse platteland. Ze heeft meer dan 30 kookboeken
geschreven en levert regelmatig bijdragen aan Reveal Italy, waarin ze tips
en recepten deelt van de culinaire hoogstandjes van het Italiaanse
platteland. Valentina draagt in speciale kookcursussen haar filosofie uit,
waarbij ze plaatselijke, seizoensgebonden producten gebruikt om eenvoudige,
goed verzorgde gerechten te maken.
500 pastagerechten is een uitstekende nieuwe verzameling van recepten die
met behulp van heldere aanwijzingen duidelijk maken hoe veelzijdig pasta
is, van een traditionele spaghetti bolognese tot een avontuurlijkere
linguine met inktvis. Dit handboek geeft koks van alle niveaus de kans om
steeds opnieuw succesvolle gerechten te maken.
- In de inleiding wordt de basis gelegd, met de geschiedenis van pasta,
keukengerei, ingrediënten en de ideale combinatie van pasta en saus.
- Er staan recepten in voor gebakken, gevulde en verste pasta, met vlees,
groenten, kaas, vis en zeevruchten.
- Maak een keuze uit bekende Italiaanse gerechten of nieuwe en moderne
varianten op oude klassiekers.
Docente en kooktalent Valentina Sforza trok in 1976 van Rome naar Londen,
waar ze een reputatie opbouwde als privékok. Ze is inmiddels de
belangrijkste docent aan La Cucina Valentina in Italië, waar ze kooklessen
geeft op het Italiaanse platteland. Ze heeft meer dan 30 kookboeken
geschreven en levert regelmatig bijdragen aan Reveal Italy, waarin ze tips
en recepten deelt van de culinaire hoogstandjes van het Italiaanse
platteland. Valentina draagt in speciale kookcursussen haar filosofie uit,
waarbij ze plaatselijke, seizoensgebonden producten gebruikt om eenvoudige,
goed verzorgde gerechten te maken.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)