Een culinaire wereldreis

ISBN: 9789048308774

Auteurs: Allegra McEvedy

Publicatiedatum: 14-11-2013

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Hardback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Veltman Uitgevers B.V.

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

In meer dan 120 gerechten de wereld rondChef-kok en kookboekenauteur Allegra McEvedy brengt van elke reis die ze maakt behalve exotische recepten nog een bijzonder souvenir mee naar huis: een mes.Vermakelijke anekdotes over de zoektocht en aanschaf van de messen lopen als een rode draad door dit boek. Centraal staan uiteraard de recepten: 123 verrassende én bruikbare ideeën voor soepen, salades, snacks, hoofdgerechten met en zonder vlees en vis, nagerechten en gebak uit negentien verschillende landen, waaronder Brazilië, Japan, Turkije, Cuba, Mexico, Zuid-Afrika en Malawi.EEN STIJLVOL KOOK- EN REISBOEK IN RETROSTIJLAls kind werd ze al door haar vader, een historicus, op sleeptouw genomen naar allerlei verschillende landen. Haar ouders raadden haar aan een dagboek bij te houden, maar al voor haar tiende was het al duidelijk dat Allegra niet bijster geïnteresseerd was in al die vreemde culturen. Ze schreef vooral over dat aspect van de vakantie dat haar het meest fascineerde: al dat onbekende eten dat ze zag en proefde. De jaren gingen voorbij en wat begon als een gewoon dagboek werd haar 'Food Diary', het verslag en de lijstjes van een rondreizende chef-kok - ingrediënten, gerechten en alles wat bij de bereiding kwam kijken dat haar maar enigszins boeide. McEvedy is medeoprichter van de inmiddels beroemde restaurantketen Leon. In 2008 waren ze winnaar van het Best Restaurant Concept.Als professioneel chef-kok heeft Allegra een gezonde fascinatie voor het gereedschap dat nodig is in de keuken, en ze besloot uit elk land waar ze at een mes mee te nemen dat het land en de keuken typeerde. Volgens Allegra illustreert de schoonheid van een mes het culinaire karakter van een stad of land, van een esthetisch ontworpen Scandinavisch visfileermes tot een elegant maar meedogenloos mes uit Japan.'Door dit soort boeken krijg je trek in dingen waarvan je niet eens wist dat je ze lekker vond, uit plaatsen waar je niet elke dag komt.'- Delicious
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever