Een culinaire reis door het Midden-Oosten en Noord-Afrika
ISBN: 9789048309870
Auteurs: Bethany Kehdy
Publicatiedatum: 26-05-2014
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 442: Keuken per land en streek
Uitgever: Veltman Uitgevers B.V.
'In het Midden-Oosten is koken een intuïtieve kunstvorm. "Door op je zintuigen af te gaan, in het bijzonder je reuk, zul je inspiratie vinden," luidt een bekend gezegde. Het gaat nooit om precieze hoeveelheden, alles draait om instinct.'Bent u klaar voor een onvergetelijke reis langs de keukens van het Midden-Oosten en Noord-Afrika? Iedereen kan wel een paar mezze opnoemen, zoals hummus, falafel, tabouleh en gevulde wijnbladeren, maar in dit boek onthult Bethany Kehdy een rijk gevarieerd scala aan andere culinaire schatten uit dit gebied. Het is een verzameling voortreffelijke recepten - van tonijntartaar met chermoula en kippakketjes met sumak tot profiteroles met kardemom en ma'amoul-zandkoekjes - die stammen uit Bethany's jeugd. Hiervoor heeft ze traditioneel plattelandsvoedsel gecombineerd met stedelijke feestmaaltijden en er vervolgens een hedendaagse draai aan gegeven. Bethany Kehdy is een pionier op het gebied van de hedendaagse Midden-Oosterse keuken. Met haar immens populaire foodblog dirtykitchensecrets.com verovert ze momenteel het internet. Daarnaast heeft ze een schare toegewijde fans op Facebook en Twitter. Bethany werkt als receptontwikkelaar, food- en reisauteur, leidt culinaire reizen door Libanon en organiseert Food Blogger Connect.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)