Koken uit de nieuwe Nordic kitchen
ISBN: 9789048310821
Auteurs: Margareta Schildt-Landgren
Publicatiedatum: 01-02-2015
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 442: Keuken per land en streek
Uitgever: Veltman Uitgevers B.V.
Noordse natuur, smaken en filosofie
Dit boek is een eerbetoon aan het voedsel van Scandinavië in een tijd waarin de Nordic keuken en dito restaurants als de beste ter wereld worden beschouwd. Het Nordic landschap en de intense wisseling van de seizoenen dragen bij aan een verbazende variëteit aan rauwe ingrediënten die door weinig andere voedingsculturen worden geëvenaard: van de schitterende bergen in het noorden met hun unieke flora en fauna, bossen vol bessen, paddenstoelen en wild, en kristalheldere meren en koude zeeën met heerlijke vis tot de vruchtbare akkers in het zuiden met hun goudkleurige gewassen en overvloed aan vruchten.
Dit boek bevat unieke en authentieke recepten uit de hele noordse streek. Sommige zijn simpel, met de lekkerste rauwe ingrediënten die voor zichzelf spreken, andere zijn bedacht door vooraanstaande chef-koks, onder wie Claus Meyer van NOMA, onlangs gekozen tot het beste restaurant in de wereld. De traditionele keuken en inmaakmethoden gaan hand in hand met moderne combinaties van smaken en de hedendaagse hang naar biologische en natuurlijke voedingsbronnen. Dit is de ruggengraat van de Nordic voedselrevolutie.
Welkom in de nieuwe Nordic keuken!
Dit boek is een eerbetoon aan het voedsel van Scandinavië in een tijd waarin de Nordic keuken en dito restaurants als de beste ter wereld worden beschouwd. Het Nordic landschap en de intense wisseling van de seizoenen dragen bij aan een verbazende variëteit aan rauwe ingrediënten die door weinig andere voedingsculturen worden geëvenaard: van de schitterende bergen in het noorden met hun unieke flora en fauna, bossen vol bessen, paddenstoelen en wild, en kristalheldere meren en koude zeeën met heerlijke vis tot de vruchtbare akkers in het zuiden met hun goudkleurige gewassen en overvloed aan vruchten.
Dit boek bevat unieke en authentieke recepten uit de hele noordse streek. Sommige zijn simpel, met de lekkerste rauwe ingrediënten die voor zichzelf spreken, andere zijn bedacht door vooraanstaande chef-koks, onder wie Claus Meyer van NOMA, onlangs gekozen tot het beste restaurant in de wereld. De traditionele keuken en inmaakmethoden gaan hand in hand met moderne combinaties van smaken en de hedendaagse hang naar biologische en natuurlijke voedingsbronnen. Dit is de ruggengraat van de Nordic voedselrevolutie.
Welkom in de nieuwe Nordic keuken!
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)