Appel
ISBN: 9789048315208
Auteurs: Christophe Adam Sophie Brissaud
Publicatiedatum: 22-09-2017
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Veltman Uitgevers B.V.
Geel, rood, groen, oranje... Zacht, stevig, knapperig... Christophe Adam laat u kennismaken met de appel in al zijn verschijningsvormen. U leert van verschillende soorten appels de kenmerken (zoet, zuur, aromatisch, hard) en de mogelijke toepassingen (uit de hand als gezond tussendoortje of om mee te bakken of te koken).
De recepten in dit boek zijn allemaal samengesteld door de chef-patissier zelf. Ontdek de vele geuren, smaken en texturen van een van de populairste vruchten ter wereld. Tot de recepten behoren bekende klassiekers, zoals Tarte tatin, maar ook heerlijke nieuwe creaties, zoals Appeltaart met rabarber en polenta. Bovendien komen er ook nog traditionele en verrassende nagerechten aan bod, zoals Apple Pie en Tempura van appelschillen. En als heerlijke toegift krijgt u nog enkele specialiteiten van een aantal toppatissiers.
Christophe Adam, eerst uitvoerend chef-kok en vervolgens creatief directeur bij Fauchon, heeft een geheel nieuw concept bedacht rond de eclair en chocolade. Hij opende meerdere zaken onder de naam L'Éclair de génie, die zowel in Frankrijk als daarbuiten een enorm succes zijn. Hij heeft voor al diverse boeken op zijn naam staan, waaronder Éclair de génie (2013), Caramel (2014) en Workshop, Les Éclairs (2015).
De recepten in dit boek zijn allemaal samengesteld door de chef-patissier zelf. Ontdek de vele geuren, smaken en texturen van een van de populairste vruchten ter wereld. Tot de recepten behoren bekende klassiekers, zoals Tarte tatin, maar ook heerlijke nieuwe creaties, zoals Appeltaart met rabarber en polenta. Bovendien komen er ook nog traditionele en verrassende nagerechten aan bod, zoals Apple Pie en Tempura van appelschillen. En als heerlijke toegift krijgt u nog enkele specialiteiten van een aantal toppatissiers.
Christophe Adam, eerst uitvoerend chef-kok en vervolgens creatief directeur bij Fauchon, heeft een geheel nieuw concept bedacht rond de eclair en chocolade. Hij opende meerdere zaken onder de naam L'Éclair de génie, die zowel in Frankrijk als daarbuiten een enorm succes zijn. Hij heeft voor al diverse boeken op zijn naam staan, waaronder Éclair de génie (2013), Caramel (2014) en Workshop, Les Éclairs (2015).
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)