Het cacao kookboek
ISBN: 9789048318322
Auteurs:
Publicatiedatum: 16-01-2020
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Veltman Uitgevers B.V. | Imprint: Veltman Uitgevers B.V.
Oude heler, moderne alchemistCacao werd in oude beschavingen beschouwd als het voedsel van de goden. In onze moderne tijd is het ontegenzeggelijk een van de gezondste ingrediënten uit de natuur; dit superfood uit het Amazonegebied zit vol krachtige antioxidanten, vitaminen en mineralen.Onderzoek laat zien dat rauwe cacao ruim 40 keer meer antioxidanten bevat dan blauwe bessen en het is ook een de hoogste plantaardige bron van ijzer. Daarnaast is het een bron van serotonine en tryptofaan, twee belangrijke ‘feelgood’-stoffen. Dit boek staat vol voedzame zoete en hartige recepten waarin een vorm van cacao wordt gebruikt: rauwe-cacaopoeder, cacaonibs, chocolade van 100% cacao en cacaoboter. Je treft heerlijke ontbijtsmoothies aan, muffins met melasse, salades, pasta, ijs en zelfgemaakt schoonheidsproducten.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)