Het Nederlands viskookboek

ISBN: 9789048809813

Auteurs: Bart van Olphen

Publicatiedatum: 15-10-2011

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Hardback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Overamstel Uitgevers | Imprint: Moon

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

Bart van Olphen vertelt het verhaal achter lekkere en verantwoord gevangen
Nederlandse vis. Hij vist met zeebaarsvissers op de Noordzee, kookt mosselen
in Oosterscheldewater, maakt garnalensoep op het Wad, organiseert een eetfeest
in de oesterputten van Yerseke, rookt IJsselmeerbrasem in Hindeloopen en duikt
met chef-kok Alain Caron de keuken in voor zijn beroemde tong met twee sauzen.

Het Nederlands viskookboek biedt een totaalbeleving van de Nederlandse zee,
de vissers en de vis.
Bart van Olphen is de oprichter van Fishes en zet zich in voor het consumeren
van uitsluitend duurzaam gevangen, wilde vissoorten. Hij staat in de top 100 van meest duurzame Nederlanders en won de Seafood Champion Award voor de
meest duurzame visonderneming ter wereld. Zijn eerste kookboek, Het Fishes
Kookboek, werd in Parijs bekroond met een 'Gourmand Best Cookbook of the
World Award'.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever