Plukalmanak

ISBN: 9789050115490

Auteurs: Claus Meyer

Publicatiedatum: 04-09-2015

Publicatiestatus: unspec

Publicatievorm: Hardback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen, 444: Vegetarische kookboeken, 449: Inmaken en conserveren

Uitgever: KNNV Uitgeverij | Imprint: KNNV Uitgeverij

Een culinaire plantengids voor liefhebbers van eten uit de natuur, wildplukken en voor de echte buitenkok. "Prachtig vormgegeven, reuze informatief & verrassende culinaire tips" - Casa ForestaWat is er lekkerder dan koken met ingrediënten uit de natuur? Vul je mand met kokkels en vogelkers, cantharellen, brandnetels en zeesla. Deze almanak beschrijft per seizoen eetbare planten en ander lekkers uit de natuur, hun groeiplaatsen en de beste oogsttijd. Inclusief tips voor culinair gebruik en heerlijke seizoensrecepten, samengesteld door de Deense topkok Claus Meyer. Uit de pers"Prachtig vormgegeven boek. Beetje retro, met mooie tekeningen. 't Is best een reus; dus meer een huis-, tuin- & keukenexemplaar, maar wel reuze informatief en ingedeeld naar seizoen. Culinaire tips per plant zijn eenvoudig maar toch verrassend. En niet zo gek [...] Natuurlijk zijn er ook mooie, goed te bereiden, recepten vermeld, zij het niet bij iedere plant. Wat leuk is: achterin het boek vind je beschrijvingen van verschillende landschappen, met per soort (bv. kwelders, of houtwallen) een beschrijving van het soort eetbare planten dat je hier kunt aantreffen..." - Casa Foresta, Edwin Florès, dé wildplukexpert van Nederland - meer dan 100 soorten eetbare planten, vruchten, noten, paddenstoelen en planten & dieren uit zee- uitgebreide soortbeschrijvingen met aandacht voor de seizoenen, groeiplaatsen en oogsttijd- 100-den tips voor culinair gebruik en meer dan 50 heerlijke seizoensrecepten- duidelijke illustraties van de planten- rode lijst, index en plukadvies- luxe uitgevoerd met leeslintPlukalmanak is een complete 'wildplukflora' voor kenners en liefhebbers.Claus Meyer is een bekende Deense gastronoom met een passie voor lokale producten en natuurliefhebber first class. Meyer is de man achter NOMA, al een paar keer uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Met zijn tv-programma's, het restaurant, lezingen én kookboeken is hij uitgegroeid tot een zwaargewicht in de Deense eetcultuur. wildplukken, eten uit de natuur, flora, plantengids, eetbare planten, wilde planten, vruchten, zaden, noten, paddenstoelen, wildplukboek, eten, culinair, food, recepten, lekker, gezond, ecologisch, vegetarisch koken, biologisch, duurzaam, eerlijk voedsel, kookboeken, paleo
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever