Het gouden olijfolie boek

ISBN: 9789054263241

Auteurs: E. Banziger

Publicatiedatum: 15-11-2005

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Hardback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Lantaarn Publishers | Imprint: Lantaarn B.V., De

Consumenten, artsen en beroepskoks zijn vol lof over olijfolie. De olie heeft net zoveel karakter (smaaknuances) als goede wijn en kan in de keuken op heel veel manieren gebruikt worden. Maar olijfolie is ook zeer gezond, vanwege het hoge gehalte aan onverzadigde vetzuren.<br/><br/><b>Het gouden olijfolie boek</b> beschrijft het hele scala van het planten van de bomen tot de oogst van de olijven en het persen van de olie. In het receptengedeelte komt de hele rijkdom van de mediterrane keuken aan bod; salades, antipasti, hoofdgerechten met en zonder vlees of vis, pasta, hartig gebak en dips, sauzen en purees.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever