Olijven
ISBN: 9789054264217
Auteurs:
Publicatiedatum: 13-10-2008
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Lantaarn Publishers | Imprint: Lantaarn B.V., De
<b>succesvol koken: olijven</b><br/><br/>De olijfboom, die er altijd zo droog en dor uitziet en zich in rotsachtige en<br/>onvruchtbare grond wanhopig aan het leven lijkt vast te klampen, is opvallend<br/>genoeg een van de drie hoekstenen van de mediterrane kookkunst en cultuur.<br/>De boom, die inheems is in het oostelijke Middellandse Zeegebied, werd al in<br/>3000 v.Chr. in Syriƫ en Palestina in cultuur gebracht en het duurde niet lang<br/>voor zijn gulheid in de keukens in de regio werd gebruikt.<br/><br/>De olijf staat centraal in de mediterrane keuken en wordt ook in ons land<br/>steeds populairder. Ook het gebruik van olijfolie is bijna niet meer weg te<br/>denken uit onze keuken. Dit boek bevat meer dan veertig recepten waarin de<br/>olijf op verscheidene manieren is verwerkt, en daarnaast allerlei interessante<br/>feiten, nuttige tips en historische achtergronden over deze bijzondere vrucht.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)