Gronings eten

ISBN: 9789054522614

Auteurs: Hans Donderwinkel

Publicatiedatum: 12-10-2012

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Paperback

NUR: 442: Keuken per land en streek

Uitgever: Passage, Uitgeverij

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

Boerenjongens, nieuwjaarsrolletjes, poffert, krentenbrij, zoepenbrij en fladderak: dat zijn bekende producten en gerechten uit Groningen. Ook kent Groningen tal van bekende namen uit de voedingsindustrie: Brinta, Hooghoudt, Avebe, C. Polak Ranja, Atlanta, Marne mosterd en meer.Dit boek gaat over hoe men in de provincie Groningen door de eeuwen heen heeft gegeten en wat je daar nu nog steeds van terugvindt. Ook komt er een toekomstvisie ter sprake over duurzaam eten, producten van het land, nieuwe boeren, rechtstreekse verkoop en de 'eetbare stad'. Maar Gronings eten vertelt over nog veel meer. Het geeft bijvoorbeeld ook aan waaróm de eetcultuur zich zo heeft ontwikkeld. De auteur beschrijft dit in boeiende verhalen. Daarnaast kan de lezer ook praktisch aan de slag dankzij de recepten en adressen. En dan is het rijk geïllustreerde boek ook nog eens een lust voor het oog.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever