Barbeque de wereld rond
ISBN: 9789054665779
Auteurs: P. de Clercq P. De Sutter
Publicatiedatum: 01-01-2005
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Roularta Media Group nv
Wat gebeurt er als een wereldkampioen BBQ en een meester-patissier elkaar ontmoeten?
Juist, dan belandt er al eens een dessert op het rooster. Maar Barbecue de wereld rond is veel meer dan dat.
Peter De Clercq kwam op talloze internationale wedstrijden en events in contact met de BBQ-traditie van zowat de halve wereld. Philip De Sutter is een getalenteerd patissier die in grote huizen als Damme in Gent en Len tre in Parijs het klappen van de zweep leerde. Samen vatten ze het idee op om een fictieve reis rond de wereld te maken. Een selectie van 20 landen zorgde voor de culinaire inspiratie van dit boek. Veel van die landen hebben een sterke BBQ-traditie. Voor landen waar dat niet zo is, vertaalden Peter en Philip typische gerechten op een verrassende manier naar de BBQ. Ook voor de desserts is dat het geval.
Barbecue de wereld rond is in de eerste plaats het resultaat van de passie die Peter De Clercq en Philip De Sutter delen voor outdoor cooking. Op de BBQ kan je dan ook heel wat meer dan enkel en alleen grillen. De 40 recepten zijn even heerlijk als eenvoudig te bereiden. De schitterende foto's van Lennert Deprettere zijn er getuige van: niets zo leuk als een stevig potje koken in open lucht.
Juist, dan belandt er al eens een dessert op het rooster. Maar Barbecue de wereld rond is veel meer dan dat.
Peter De Clercq kwam op talloze internationale wedstrijden en events in contact met de BBQ-traditie van zowat de halve wereld. Philip De Sutter is een getalenteerd patissier die in grote huizen als Damme in Gent en Len tre in Parijs het klappen van de zweep leerde. Samen vatten ze het idee op om een fictieve reis rond de wereld te maken. Een selectie van 20 landen zorgde voor de culinaire inspiratie van dit boek. Veel van die landen hebben een sterke BBQ-traditie. Voor landen waar dat niet zo is, vertaalden Peter en Philip typische gerechten op een verrassende manier naar de BBQ. Ook voor de desserts is dat het geval.
Barbecue de wereld rond is in de eerste plaats het resultaat van de passie die Peter De Clercq en Philip De Sutter delen voor outdoor cooking. Op de BBQ kan je dan ook heel wat meer dan enkel en alleen grillen. De 40 recepten zijn even heerlijk als eenvoudig te bereiden. De schitterende foto's van Lennert Deprettere zijn er getuige van: niets zo leuk als een stevig potje koken in open lucht.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)