Recepten van Italiaanse osteria's

ISBN: 9789054667063

Auteurs:

Publicatiedatum: 13-06-2006

Publicatiestatus: actief

Publicatievorm: Paperback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Roularta Media Group nv

550 Slow Food-gerechten uit de regionale keuken
In dit eerste, grote Slow Food-kookboek van de Italiaanse keuken vindt u meer dan vijfhonderd recepten, afkomstig van traditionele specialiteitenrestaurants uit alle twintig regio's die het land telt. Agnolotti met een vulling van stoofvlees, couscous uit Trapani, gans met kastanjes, polenta met kaas uit Oropa, lamsvlees met gemarineerde radicchio di Treviso, rode zeebrasem in gek water, Sardijnse pasta met saffraanslakken uit Sassari, tagliolini met truffel en forelfilet, Napolitaanse ricottataart... U kunt het zo gek niet bedenken of er is in dit boek iets over te vinden. Uitgebreide registers op zowel Nederlandse als Italiaanse en dialectnamen van gerechten alsook op plaats-, provincie- en regionamen bieden u bovendien de gelegenheid om het boek te gebruiken ter voorbereiding van een culinaire reis door Itali br>Hoewel sommige recepten uiteraard eenvoudig te maken zijn, vergen andere zeker enige vaardigheid. Maar wie zich in dit boek verdiept en de tijd neemt om de juiste ingredi en te zoeken, vindt een wereld van fantastische gerechten. Een boek voor de ware genieters dus en... het eerste deel van een fraaie reeks.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever