Koken met filosofie
ISBN: 9789055730810
Auteurs: P. Toirkens E. Hoogcarspel
Publicatiedatum: 29-02-1972
Publicatiestatus: aankondiging
Publicatievorm: Paperback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Damon Educatie B.V.
Koken met filosofie is een zeer ongewoon kookboek. Ogenschijnlijk is er niets bijzonders aan de hand bij de heldere presentatie van de bereidingswijze van tal van voor-, hoofd-, nagerechten, salades en dressings, gegarneerd met praktische culinaire tips. Maar vervolgens worden de zeer gevarieerde recepten in een paralleltekst met een filosofische dimensie verrijkt. Steeds knoopt het filosofische commentaar aan bij het recept van de chefkok: filosofische bespiegelingen, humoristische wetenswaardigheden en spitsvondigheden bieden de lezer fantasierijk, geestrijk voedsel. De foto' s voegen op geheel onverwachte wijze een derde dimensie toe. De fotografe Sharon Nethercott liet zich door de recepten op haar eigen wijze inspireren door een serie foto' s waarin groenten en een vrouwelijk lichaam de belangrijkste ingredi?nten vormen. Het geheel levert een speel, praktisch, geestrijk en kunstzinnig kookboek op, waarbinnen genieten meerdere dimensies kent.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)