Fries Bakboek
ISBN: 9789056157562
Auteurs: Henny Feenstra Betty Feenstra
Publicatiedatum: 15-09-2021
Publicatiestatus: unspec
Publicatievorm: Hardback
NUR: 442: Keuken per land en streek
Uitgever: 20 Leafdesdichten BV Bornmeer | Imprint: Bornmeer, Uitgeverij
Het Fries Bakboek verzamelt de zoete recepten uit de bakkerstraditie die Fryslân rijk is. Oranjekoek, suikerbrood en dúmkes zijn uiteraard opgenomen, maar ook hooimaal, trommelkoek, vanillestaafjes, reepkoek en allerlei ander bekend en onbekend gebak komt aan bod. Op z’n Fries rjucht en sljucht beschreven, zonder te veel poespas, zodat je het thuis goed kunt maken en een stukje Fryslân uit je keuken tovert.De zussen Henny en Betty Feenstra werkten allebei jarenlang bij bakkers in Lemmer. Naast hun dagelijkse banen, Henny als docent en Betty als directeur, bleven ze bakken voor hun gezin, familie en vrienden.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)