De smaak van het bos
ISBN: 9789056159191
Auteurs: Bernadette Wörndl
Publicatiedatum: 01-09-2022
Publicatiestatus: unspec
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: 20 Leafdesdichten BV Bornmeer | Imprint: Bornmeer, Uitgeverij
Het bos als inspiratiebron voor heerlijke receptenBossen zijn gewoon goed voor je: je kunt er vertragen, aarden en geïnspireerd raken. De bijzondere recepten van Bernadette Wörndl laten zien hoe gevarieerd het bos als voorraadkast is. Of het nu gaat om bosbessen, sparrentoppen, vlierbloesem, paddenstoelen of wild – de natuur biedt elk seizoen een nieuw palet aan aroma’s. Zo geniet je met al je zintuigen van het bos!De auteur was als kind al gefascineerd door de vele planten en bessen die ze in het bos ontdekte. Tijdens lange wandelingen in het bos verzamelt zij nog steeds manden vol paddenstoelen, kruiden en bloesems. Met deze ingrediënten tovert ze unieke recepten tevoorschijn in dit ‘boskookboek’. Een heerlijke vlierbloesemtaart, cantharellen voor een lekkere fricassee, hertenfilet met een romige pompoenpuree of gekonfijte eend met dennennaalden …Sfeervolle foto's uit het bos, gecombineerd met illustraties van diverse kruiden en planten, maken dit boek tot een ware lust voor het oog. De informatie over wilde planten in het bos krijg je er zomaar bij. Bernadette Wördnl is kookboekenschrijfster en foodstyliste.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)