Het Franse brasserie kookboek
ISBN: 9789057204357
Auteurs: D. Galmiche
Publicatiedatum: 16-02-2012
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: VBK - Houtekiet
De betere brasserie keuken bij je thuis met al zijn charme en glorie.
Al je brasseriefavorieten nu gebundeld in een heerlijk kookboek, opgedeeld in voor-, hoofd-, bij- en nagerechten. Proef het dagdagelijkse Frankrijk op zijn best!
De Franse brasserie is met zijn warme, chique uitstraling van spiegels en obers in pak hét toonbeeld van de pure, eenvoudige, maar daarom niet minder verfijnde Franse keuken. Hier wordt authentiek en overheerlijk gekookt, met lokale, verse ingrediënten en vaak volgens familierecept. In Het Franse Brasseriekookboek staan meer dan negentig recepten van brasseriefavorieten als bouillabaisse, traditionele uiensoep, onweerstaanbare mousse au chocolat en de perfecte tarte tatin.
Topchef Daniel Galmiche geeft deze klassiekers een eigentijdse draai. In zijn toegankelijke voor-, hoofd-, bij- en nagerechten proef je de verschillende smaken van Frankrijk: van een cassoulet, boeuf bourguignon of moules marinières met citroengras en rode peper, tot een crème brûlée met frambozen.
http://www.linkeroeveruitgevers.be/boeken/p/detail/het-franse-brasseriekookboek
Al je brasseriefavorieten nu gebundeld in een heerlijk kookboek, opgedeeld in voor-, hoofd-, bij- en nagerechten. Proef het dagdagelijkse Frankrijk op zijn best!
De Franse brasserie is met zijn warme, chique uitstraling van spiegels en obers in pak hét toonbeeld van de pure, eenvoudige, maar daarom niet minder verfijnde Franse keuken. Hier wordt authentiek en overheerlijk gekookt, met lokale, verse ingrediënten en vaak volgens familierecept. In Het Franse Brasseriekookboek staan meer dan negentig recepten van brasseriefavorieten als bouillabaisse, traditionele uiensoep, onweerstaanbare mousse au chocolat en de perfecte tarte tatin.
Topchef Daniel Galmiche geeft deze klassiekers een eigentijdse draai. In zijn toegankelijke voor-, hoofd-, bij- en nagerechten proef je de verschillende smaken van Frankrijk: van een cassoulet, boeuf bourguignon of moules marinières met citroengras en rode peper, tot een crème brûlée met frambozen.
http://www.linkeroeveruitgevers.be/boeken/p/detail/het-franse-brasseriekookboek
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)