Lekker Hollands

ISBN: 9789057672293

Auteurs: Y. van der Jagt J. Franken

Publicatiedatum: 28-09-2006

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Hardback

NUR: 441: Basis kookboeken

Uitgever: Mo'Media

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

In Lekker Hollands laat chef-kok Yolanda van der Jagt zien welke originele en lekkere gerechten je met producten van eigen bodem kunt maken, ge pireerd door de seizoenen. Dit doet zij op haar eigen manier: puur en creatief. In dit boek vind je de lekkerste Nederlandse recepten; van klassiekers als Hollandse nieuwe met Amsterdamse uitjes tot Haagse bluf met gemarineerde aalbessen, maar ook Texels lamsbout met rozemarijn en aspergesoep met Stellendamse garnalen.
Al bijna 20 jaar werkt Yolanda van der Jagt in topkeukens over de hele wereld. Zij kookte in wereldberoemde restaurants zoals Chez Panisse (Californi dat, toen zij daar werkte, werd uitgeroepen tot beste restaurant van de Verenigde Staten. In het River Caf Londen) werkte Yolanda onder meer samen met Jamie Oliver, die voor dit boek het voorwoord schreef. Job Franken schreef de culinaire teksten voor dit boek. Hij schreef onder andere voor Man of All Seasons en MyButler. Sven Benjamins verzorgde de prachtige fotografie.
'YO'S FIRST BOOK IS A BRILLIANT TRIBUTE TO THE PRODUCE AND COOKERY OF HOLLAND AND THE RECIPES ARE ACCESSIBLE AND EASY ENOUGH FOR ANYONE TO HAVE A GO AT.' JAMIE OLIVER
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever