Geuze en kriek
ISBN: 9789058264107
Auteurs: J. van den Steen
Publicatiedatum: 24-06-2006
Publicatiestatus: actief
Publicatievorm: Hardback
NUR: 448: Bier
Uitgever: Davidsfonds | Imprint: Davidsfonds
Geuze en kriek: ze zijn geschapen voor fijnproevers. Van zuur tot zoet, van lichtamber tot dieprood: met hun subtiele smaken en bonte kleuren hebben ze een trouwe 'fanclub' veroverd. Jef van den Steen durft ze de champagnes onder de bieren noemen. In dit stijlvolle, maar bruisende bierboek ontdek je waarom.
Geuze en kriek. De champagne onder de bieren neemt je mee naar de tonnen-magazijnen waar het bier op hout gist en rijpt. Je maakt kennis met de rijke geschiedenis van lambik, meerts, faro, geuze en kriek. Jef van den Steen wijdt je graag in in de brouwgeheimen achter de fijnste en de fruitigste onder de Belgische bieren:. En dan maar proeven!
Komen aan bod: Belle Vue, Boon, Cantillon, De Cam, De Keersmaeker, De Troch, Drie Fonteinen, Girardin, Hanssens, Lindemans en Timmermans uit het Pajottenland en Bockor en Van Honsebrouck uit West-Vlaanderen.
De vele schitterende foto's van Andrew Verschetze tonen wat zich achter het bieretiket afspeelt. En wat te denken van exclusieve recepten met de Pajottenlandse bieren? Wie smelt er niet voor ijs met Schaarbeekse krieken? Wie watertandt er niet van sappig gebraden kalfsvlees met geuze?
De Davidsfonds geschenkboeken voor bierliefhebbers zijn stilaan een traditie. Jef van den Steen schreef ook Trappist. Het bier en de monniken en Abdijbieren.
Geestrijk erfgoed. Van den Steen is een vaste redacteur van De Zytholoog en schrijft in
Bier Passie Magazine en het culinaire tijdschrift Smaak.
Geuze en kriek. De champagne onder de bieren neemt je mee naar de tonnen-magazijnen waar het bier op hout gist en rijpt. Je maakt kennis met de rijke geschiedenis van lambik, meerts, faro, geuze en kriek. Jef van den Steen wijdt je graag in in de brouwgeheimen achter de fijnste en de fruitigste onder de Belgische bieren:. En dan maar proeven!
Komen aan bod: Belle Vue, Boon, Cantillon, De Cam, De Keersmaeker, De Troch, Drie Fonteinen, Girardin, Hanssens, Lindemans en Timmermans uit het Pajottenland en Bockor en Van Honsebrouck uit West-Vlaanderen.
De vele schitterende foto's van Andrew Verschetze tonen wat zich achter het bieretiket afspeelt. En wat te denken van exclusieve recepten met de Pajottenlandse bieren? Wie smelt er niet voor ijs met Schaarbeekse krieken? Wie watertandt er niet van sappig gebraden kalfsvlees met geuze?
De Davidsfonds geschenkboeken voor bierliefhebbers zijn stilaan een traditie. Jef van den Steen schreef ook Trappist. Het bier en de monniken en Abdijbieren.
Geestrijk erfgoed. Van den Steen is een vaste redacteur van De Zytholoog en schrijft in
Bier Passie Magazine en het culinaire tijdschrift Smaak.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)