De smaak van wijn
ISBN: 9789058264503
Auteurs: G. Imschoot
Publicatiedatum: 05-05-2007
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 447: Wijn en dranken
Uitgever: Davidsfonds | Imprint: Davidsfonds
De smaak van wijn
Welk gerecht bij welke wijn
Gido Van Imschoot
Witte wijn bij vis, rode wijn bij vlees. De oude, eenvoudige regels om wijn en gerechten te combineren: gelden ze vandaag nog wel?
Franse wijnen en wereldwijnen, frisse en complexe, droge en zoete wijnen: de keuze is immens. Op ons bord komen ingrediënten, specerijen en kookstijlen uit de wereld aan bod.
Hoe weet je dan welke wijn bij welk gerecht past? Of omgekeerd: een wijnliefhebber zoekt weleens een gerecht dat samengaat met een fles uit zijn wijnkelder. In beide gevallen is De smaak van wijn dé ideale gastronomische gids!
Gido Van Imschoot leert je de knepen van het wijnproeven; hoe de soort druif, de herkomst en de 'opvoeding' van de wijn de smaak bepalen. Hij zet je bovendien al aardig op weg met heerlijke recepten, passend bij elk wijntype. De schitterende foto's doen je alvast watertanden. En voor je het weet combineer je zelf wijnen en gerechten alsof je nooit anders deed.
GIDO VAN IMSCHOOT, voorzitter van de Professionele Vlaamse Sommeliers, is gepassioneerd door wijn en gastronomie. Bij Davidsfonds/Leuven verscheen van hem Terug naar de wijngaard. De passie van jonge Franse wijnboeren.
Welk gerecht bij welke wijn
Gido Van Imschoot
Witte wijn bij vis, rode wijn bij vlees. De oude, eenvoudige regels om wijn en gerechten te combineren: gelden ze vandaag nog wel?
Franse wijnen en wereldwijnen, frisse en complexe, droge en zoete wijnen: de keuze is immens. Op ons bord komen ingrediënten, specerijen en kookstijlen uit de wereld aan bod.
Hoe weet je dan welke wijn bij welk gerecht past? Of omgekeerd: een wijnliefhebber zoekt weleens een gerecht dat samengaat met een fles uit zijn wijnkelder. In beide gevallen is De smaak van wijn dé ideale gastronomische gids!
Gido Van Imschoot leert je de knepen van het wijnproeven; hoe de soort druif, de herkomst en de 'opvoeding' van de wijn de smaak bepalen. Hij zet je bovendien al aardig op weg met heerlijke recepten, passend bij elk wijntype. De schitterende foto's doen je alvast watertanden. En voor je het weet combineer je zelf wijnen en gerechten alsof je nooit anders deed.
GIDO VAN IMSCHOOT, voorzitter van de Professionele Vlaamse Sommeliers, is gepassioneerd door wijn en gastronomie. Bij Davidsfonds/Leuven verscheen van hem Terug naar de wijngaard. De passie van jonge Franse wijnboeren.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)