Duizend dagen in Toscane

ISBN: 9789058313447

Auteurs: M. de Blasi

Publicatiedatum: 01-07-2005

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Hardback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Uitgeverij Rainbow bv | Imprint: Sirene, Uitgeverij

<br>Marlena de Blasi<br><br>Duizend dagen in Toscane<br><br>In het Italiaanse dorp San Casciano dei Bagni ontwikkelen vriendschappen zich tijdens vele gezamenlijke maaltijden. Hier gaan de Amerikaanse chef-kok Marlena de Blasi en haar Venetiaanse echtgenoot, Fernando, op zoek naar de ingredi&#235;nten voor het goede leven. <br>Het echtpaar heeft Veneti&#235; verlaten om op dit plekje - waar Toscane, Umbri&#235; en Lazio samenkomen - te gaan wonen tussen tweehonderd dorpelingen, oeroude olijfgaarden en Etruskische warmwaterbronnen. <br>Ze nemen hun intrek in een nauwelijks gerenoveerde voormalige stal en raken al snel bevriend met Barlozzo, die zichzelf beschouwt als een soort dorpshoofd. Met hem als gids bezoeken ze seizoensfeesten waar ze proeven van geroosterd landbrood, bedruppeld met versgeperste olijfolie, en ontdekken ze simpele osterias waar het diner wordt klaargemaakt met wat er die dag is gevangen of geoogst. Barlozzo maakt hen deelgenoot van alles wat hij weet, van oude medicinale drankjes tot Toscaanse boerentradities. Maar hij heeft ook geheimen en &#233;&#233;n ervan heeft te maken met de mooie Floriana...<br><br>www.sirene.nl<br>Isbn 90 5831 344 1<br>[barcode] <br><br><br><br> <br>
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever