In de Wulf
ISBN: 9789058563484
Auteurs: Kobe Desramaults Annick Vansevenant
Publicatiedatum: 01-11-2010
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Exhibitions International
Culinair raffinement staat centraal in de innovatieve keuken van Kobe Desramaults. De chef van het sterrenrestaurant In De Wulf en medeoprichter van de Flemish Foodies creëert opmerkelijke gastronomische gerechten, geïnspireerd door zijn Vlaamse roots en de nabijheid van de zee. Streekproducten, schelp- en schaaldieren nemen in de keuken van Kobe een bijzondere plaats in en hij creëert er ware smaakexplosies mee. Steeds weer wil hij innoveren en een maximum aan aromas teweegbrengen. Kortom, de keuken van Kobe combineert op schitterende wijze culinaire toptechnieken met de rijke smaken van zijn geboortestreek.
In zijn eerste boek toont Kobe Desramaults ons de talrijke rijkdommen van de Westhoek. Als inleiding schildert auteur Annick Vansevenant een prachtig portret van deze streek, aan de hand van themas als de zee, de Ijzer, de Grote Oorlog, Dranouter Na een korte voorstelling van de chef en zijn restaurant brengt Kobe Desramaults een 40-tal innovatieve gerechten op basis van een of meerdere streekproducten. De recepten worden geïllustreerd met korte bijdragen over de specifieke eigenschappen van de gebruikte ingrediënten of de producenten uit de streek.
In zijn eerste boek toont Kobe Desramaults ons de talrijke rijkdommen van de Westhoek. Als inleiding schildert auteur Annick Vansevenant een prachtig portret van deze streek, aan de hand van themas als de zee, de Ijzer, de Grote Oorlog, Dranouter Na een korte voorstelling van de chef en zijn restaurant brengt Kobe Desramaults een 40-tal innovatieve gerechten op basis van een of meerdere streekproducten. De recepten worden geïllustreerd met korte bijdragen over de specifieke eigenschappen van de gebruikte ingrediënten of de producenten uit de streek.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)