Zelfgeplukt en zelfgemaakt, dat smaakt!

ISBN: 9789058564863

Auteurs:

Publicatiedatum: 01-05-2014

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Hardback

NUR: 441: Basis kookboeken

Uitgever: Exhibitions International

Zelfgemaakt is vaak groener, gezonder en bewuster. Inspelend op de trend zwaaien steeds meer land- en tuinbouwbedrijven hun poorten open voor fijnproevers die zelf komen oogsten. Geen betere manier om te weten wat op je bord komt, dan het zelf bij de boer te gaan halen. Het zelf oogsten van (biologisch) geteelde producten ondersteunt niet alleen de lokale economie, maar is bovenal een budgetvriendelijke en leuke, lekkere en leerrijke gezinsactiviteit. In dit boek worden een aantal Vlaamse zelfpluktuinen en CSA voorgesteld met hun seizoensaanbod van bekende en minder bekende soorten fruit, (vergeten) groenten, kruiden en eetbare bloemen. Een kraakverse zelfoogst bevat bovendien een schat aan essentiƫle vitamines, mineralen en anti-oxidanten met verrassend (h)eerlijke gerechten als resultaat. Meer dan redenen genoeg dus om zelf eens de boer op te gaan.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever