Echte Kaas

ISBN: 9789058975560

Auteurs: E. van Veluwen

Publicatiedatum: 23-09-2006

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Paperback

NUR: 442: Keuken per land en streek

Uitgever: Terra - Lannoo, Uitgeverij

Echte kaas In dit boek gaat Eric van Veluwen op culinaire kaasontdekkingsreis door Nederland, van Texelse schapenkaas en Machedoux uit Zevenhuizen tot Messenklever uit Middenbeemster en Veenweidekaas uit Zoeterwoude. Met veel oog voor detail beschrijft hij zowel de kaasmakers als hun kazen, en voegt per kaas een recept toe. Daarnaast geeft hij zijn favoriete adressen van Nederlandse kaasboeren en kaaswinkels.
Eric van Veluwen is patron cuisinier op Landgoed Rhederoord. Als lid van de Slow Food Werkgroep Kaas zet hij zich in voor het behoud van onze kaascultuur en experimenteert hij graag met verloren gewaande, soms zelfs 'verboden' rauwmelkse kazen.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever