Koken met trappistenbier
ISBN: 9789059085862
Auteurs: Tim Cornille Carl Delaey Gido van Imschoot
Publicatiedatum: 15-09-2014
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Davidsfonds/Infodok | Imprint: Davidsfonds
Achel, Chimay, Engelszell, La Trappe, Orval, Rochefort, Spencer, Westmalle, Westvleteren, en Zundert: de trappistenbieren worden geroemd voor hun hoge kwaliteit en hemelse, rijke smaak. Maar waarom enkel een trappist drinken? De trappistenbieren en -kazen kun je ook gebruiken in heerlijke gerechten!Chocolademousse met Rochefort, kalfswang met Westmalle dubbel of loempia van zalm en pompelmoes met Orvalsausje. In 'Koken met Trappistenbier' wordt aan tien bieren telkens een voor-, hoofd- en nagerecht gekoppeld. Het boek bevat niet alleen originele en smakelijke recepten, je krijgtook inzicht in hoe de smaak van de trappistenbieren beter tot zijn recht komt in combinatie met andere ingrediƫnten. Ontdek daarnaast meer over de abdijen en de smaak van deze tien topbieren.De chefs van Hotelschool Spermalie gingen met trappistenbier aan de slag in de keuken en bundelenhun toprecepten in dit boek. Gido Van Imschoot, voorzitter van de Vereniging Vlaamse Sommeliers, beschrijft de bieren in dit boek. Foodfotograaf Karl Bruninx brengt de gerechten in beeld.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)