Tajine
ISBN: 9789059204287
Auteurs: F. van Arkel
Publicatiedatum: 01-01-2005
Publicatiestatus: actief
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Veltman Uitgevers B.V.
De tajine vindt haar oorsprong in Marokko. Je kunt er eenpansgerechten in maken in vele variaties. De warmteoverdracht vindt in de tajine langzaam plaats, wat de smaak van de gerechten enorm ten goede komt.
Francis van Arkel heeft een aantal tongstrelende recepten samengesteld voor de tajine: recepten met vlees, wild en gevolgelte, met vis, schaal- en schelpdieren, vegetarische recepten en ook recepten van couscous en andere bijgerechten. De diverse smaken krijgen in de tajine alle tijd om goed op elkaar in te werken. Daarbij worden ze in hun eigen kookvocht gaar gestoofd. Het resultaat is een overheerlijk en vetarm gerecht.
Francis van Arkel ontwikkelt recepten voor kooktijdschriften en schreef
diverse kookboeken. Francis is daarnaast werkzaam als foodstyliste en heeft
een zelfstandige praktijk waarin zij voedingsadviezen geeft.
Francis van Arkel heeft een aantal tongstrelende recepten samengesteld voor de tajine: recepten met vlees, wild en gevolgelte, met vis, schaal- en schelpdieren, vegetarische recepten en ook recepten van couscous en andere bijgerechten. De diverse smaken krijgen in de tajine alle tijd om goed op elkaar in te werken. Daarbij worden ze in hun eigen kookvocht gaar gestoofd. Het resultaat is een overheerlijk en vetarm gerecht.
Francis van Arkel ontwikkelt recepten voor kooktijdschriften en schreef
diverse kookboeken. Francis is daarnaast werkzaam als foodstyliste en heeft
een zelfstandige praktijk waarin zij voedingsadviezen geeft.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)