Italiaans koken
ISBN: 9789059205048
Auteurs: M. Clark
Publicatiedatum: 17-02-2006
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 442: Keuken per land en streek
Uitgever: Veltman Uitgevers B.V.
Wie is er nu niet dol op Italiaans eten? Het smaakt op en top vers en is simpel te maken. Italiaans koken bevat inspirerende recepten van Maxine Clark, die een ontspannen benaderingswijze van Italiaans eten heeft.
Antipasti en snacks zijn heerlijk op elk moment van de dag. Probeer eens Bruschetta, Parmaham met vijgen of Courgette-muntbeignets. Italiaanse soep is perfect voor in de winter. Maak bijvoorbeeld eens Venetiaanse rijstsoep met erwten of La ribollita (bonen-groentesoep). De romige risotto is misschien wel het lekkerste Italiaanse rijstgerecht. Probeer eens een risotto met wilde paddenstoelen of met parmezaan en boter. In het hoofdstuk pasta en polenta staan veel snelle, gemakkelijke gerechten, zoals Spaghetti met aubergine en tomatensaus, Lasagne al forno en Zachte polenta met ragù.
Kijk voor echt Italiaanse gerechten in het hoofdstuk met pizzas, hartige taarten en brood een verleidelijke verzameling recepten voor bijvoorbeeld Pizza Margherita, Aardappelpizza en Focaccia. Italiaanse salades, groenten en peulvruchten zijn heel bijzonder. Gesauteerde paprikas met olijven en kappertjes is slechts een van de smakelijke voorbeelden. In vis vindt u recepten als Gegrilde tonijnsteaks met peperonata. In vlees en gevogelte staan recepten als Biefstuk met rucola en Kip geroosterd met laurierblaadjes, citroen en knoflook.
Sluit uw maaltijd af met een lekker zoet nagerecht. Van Purechocoladetaart tot Sorbetto al limone en Zachte ricottabeignets, er is een geschikt toetje voor elk seizoen. In basisrecepten staan onder andere recepten voor pesto en pizzadeeg.
Of u nu voor één persoon of voor een heel gezelschap kookt, Italiaans koken is de moeite waard.
Antipasti en snacks zijn heerlijk op elk moment van de dag. Probeer eens Bruschetta, Parmaham met vijgen of Courgette-muntbeignets. Italiaanse soep is perfect voor in de winter. Maak bijvoorbeeld eens Venetiaanse rijstsoep met erwten of La ribollita (bonen-groentesoep). De romige risotto is misschien wel het lekkerste Italiaanse rijstgerecht. Probeer eens een risotto met wilde paddenstoelen of met parmezaan en boter. In het hoofdstuk pasta en polenta staan veel snelle, gemakkelijke gerechten, zoals Spaghetti met aubergine en tomatensaus, Lasagne al forno en Zachte polenta met ragù.
Kijk voor echt Italiaanse gerechten in het hoofdstuk met pizzas, hartige taarten en brood een verleidelijke verzameling recepten voor bijvoorbeeld Pizza Margherita, Aardappelpizza en Focaccia. Italiaanse salades, groenten en peulvruchten zijn heel bijzonder. Gesauteerde paprikas met olijven en kappertjes is slechts een van de smakelijke voorbeelden. In vis vindt u recepten als Gegrilde tonijnsteaks met peperonata. In vlees en gevogelte staan recepten als Biefstuk met rucola en Kip geroosterd met laurierblaadjes, citroen en knoflook.
Sluit uw maaltijd af met een lekker zoet nagerecht. Van Purechocoladetaart tot Sorbetto al limone en Zachte ricottabeignets, er is een geschikt toetje voor elk seizoen. In basisrecepten staan onder andere recepten voor pesto en pizzadeeg.
Of u nu voor één persoon of voor een heel gezelschap kookt, Italiaans koken is de moeite waard.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)