Italiaanse salades
ISBN: 9789059205710
Auteurs: M. Clark
Publicatiedatum: 23-02-2007
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen, 442: Keuken per land en streek
Uitgever: Veltman Uitgevers B.V.
Maxine Clark heeft vele zomers op Sicilië en in Toscane doorgebracht met het geven van cursussen in de Italiaanse keuken aan studenten uit de hele wereld. Breng een stukje Italië op tafel met een aantal van haar favoriete salades.
Het geheim van het maken van een perfecte salade is het gebruik van eenvoudige en verse ingrediënten van goede kwaliteit, iets wat de Italianen goed beseffen. Neem een sappige rode tomaat, een plakje romige buffelmozzarella, een handvol pittige basilicum, voeg daar een scheutje goudkleurige olijfolie aan toe, en u hebt de klassieke Insalate Caprese perfectie op een bord.
Het geheim van het maken van een perfecte salade is het gebruik van eenvoudige en verse ingrediënten van goede kwaliteit, iets wat de Italianen goed beseffen. Neem een sappige rode tomaat, een plakje romige buffelmozzarella, een handvol pittige basilicum, voeg daar een scheutje goudkleurige olijfolie aan toe, en u hebt de klassieke Insalate Caprese perfectie op een bord.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)