Olijfolie

ISBN: 9789059206939

Auteurs:

Publicatiedatum: 06-10-2007

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Hardback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Veltman Uitgevers B.V.

Een eerbetoon aan deze heerlijke en veelzijdige olie, met smakelijke recepten en nuttige tips.
Olijfolie is voor veel mensen een favoriet kookingrediënt: het is lekker, veelzijdig en gezond. Er is een variant voor elk gerecht, van mild tot pittig. Olijfolie is ook verrukkelijk op zichzelf, als dip, en als basisingrediënt in klassieke sauzen als pesto, mayonaise en aioli.

Er worden over de hele wereld honderden verschillende soorten olijfolie geproduceerd. Een handige inleiding vol informatie over koudgeperste, ongefilterde en andere oliën helpt u een keuze te maken.

En dan is het tijd om te koken. Bij de voorgerechten vindt u hapjes als Bruschetta met olijfolie en knoflook en warme Bagna cauda. Probeer voor het hoofdgerecht eens de Spaanse salade van geroosterde groenten of de Kip met tomaten, knoflook en olijven. Het boek besteedt tevens aandacht aan sauzen en dressings, waar olijfolie zo beroemd om is geworden. U vindt hier alle klassiekers, van pittige vinaigrette (met varianten op het traditionele recept) tot mayonaise en geurige pesto.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever