De cakes van Sophie
ISBN: 9789059562066
Auteurs: S. Dudemaine
Publicatiedatum: 30-03-2007
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Fontaine Uitgevers | Imprint: Fontaine Uitgevers
De cakes van Sophie
De meeste kookboekrecepten beginnen met 'Neem 500 gram van dit, 200 gram van dat'. Maar de Franse Sophie Dudemaine voegt aan die van haar nog een extra ingredient toe: passie!
Sophie presenteert in dit boek cakes die ver uitstijgen boven de geijkte recepten. De cakes van Sophie bevat een schitterende reeks van hartige en zoete cakes, die warm of koud kunnen worden gegeten en bij verschillende feestelijke gelegenheden passen, zoals cake met spinazie, waterkers en venkel, cake met amarenekersen en gember, en cake met bloedworst en appel.
De ruim 75 cakes in dit boek zijn ingedeeld naar de maanden van het jaar en kunnen dienen als kleine hartige hapjes of als complete maaltijd. De cakes van Sophie geven volop de mogelijkheden om creativiteit, originaliteit en culinair plezier met elkaar te combineren.
Sophie Dudemaine is een begrip in Frankrijk en ver daarbuiten. Na haar koksopleiding bij verschillende beroemde Franse chefs legde zij zich toe op het bakken van zoete en hartige cakes, die ze verkocht op Parijse markten en in luxe winkels. De uitgave van haar eerste boek Les cakes de Sophie was een overweldigend succes, en al snel volgden meer boeken, een column in Frankrijks grootste lifestylemagazine, een kookrubriek op de Franse ochtendtelevisie, een lange reeks artikelen in tijdschriften en een eigen culinaire productenlijn.
Inmiddels is Sophie al vijf jaar lang de best verkochte culinair auteur in Frankrijk en zijn er wereldwijd meer dan 2,6 miljoen van haar boeken verkocht. In 2003 opende zij de deuren van haar Maison de Sophie in Normandi waar men van een culinair verblijf kan genieten met cursussen en overnachtingen.
De meeste kookboekrecepten beginnen met 'Neem 500 gram van dit, 200 gram van dat'. Maar de Franse Sophie Dudemaine voegt aan die van haar nog een extra ingredient toe: passie!
Sophie presenteert in dit boek cakes die ver uitstijgen boven de geijkte recepten. De cakes van Sophie bevat een schitterende reeks van hartige en zoete cakes, die warm of koud kunnen worden gegeten en bij verschillende feestelijke gelegenheden passen, zoals cake met spinazie, waterkers en venkel, cake met amarenekersen en gember, en cake met bloedworst en appel.
De ruim 75 cakes in dit boek zijn ingedeeld naar de maanden van het jaar en kunnen dienen als kleine hartige hapjes of als complete maaltijd. De cakes van Sophie geven volop de mogelijkheden om creativiteit, originaliteit en culinair plezier met elkaar te combineren.
Sophie Dudemaine is een begrip in Frankrijk en ver daarbuiten. Na haar koksopleiding bij verschillende beroemde Franse chefs legde zij zich toe op het bakken van zoete en hartige cakes, die ze verkocht op Parijse markten en in luxe winkels. De uitgave van haar eerste boek Les cakes de Sophie was een overweldigend succes, en al snel volgden meer boeken, een column in Frankrijks grootste lifestylemagazine, een kookrubriek op de Franse ochtendtelevisie, een lange reeks artikelen in tijdschriften en een eigen culinaire productenlijn.
Inmiddels is Sophie al vijf jaar lang de best verkochte culinair auteur in Frankrijk en zijn er wereldwijd meer dan 2,6 miljoen van haar boeken verkocht. In 2003 opende zij de deuren van haar Maison de Sophie in Normandi waar men van een culinair verblijf kan genieten met cursussen en overnachtingen.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)