Gescheiden wat nu?
ISBN: 9789059562073
Auteurs: Elbrich Fennema
Publicatiedatum: 02-04-2007
Publicatiestatus: actief
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Fontaine Uitgevers | Imprint: Fontaine Uitgevers
Van advocaat tot zoutkorst
Scheiden betekent niet altijd lijden. Het is helemaal niet nodig dat eidooiers die over zijn na het maken van amandelkrullen, of eiwitten die overblijven na het bereiden van cr brul roemloos door de gootsteen verdwijnen. Met een paar simpele ingrepen veranderen ze in iets heerlijks.
Dit kookboek doet een overzichtelijke handreiking om nieuwe bestemmingen te vinden voor overgebleven eiwitten en eidooiers. Met meer dan tachtig recepten en toepassingen kan iedereen hier een manier vinden om na een scheiding de resterende helft tot nieuwe hoogten te laten stijgen. Om de kans op succes te verhogen biedt dit kookboek tevens inzicht in de scheikundige processen die elementair zijn voor koken met gescheiden eieren.
ELBRICH FENNEMA was correspondent in Tokio voor onder meer NRC Handelsblad. Tegenwoordig schrijft zij over eten en koken voor Ode en Bouillon! Op www.mijnproeftuin.nl doet ze verslag van de twijfels, teleurstellingen, confrontaties en successen in haar moestuin.
Scheiden betekent niet altijd lijden. Het is helemaal niet nodig dat eidooiers die over zijn na het maken van amandelkrullen, of eiwitten die overblijven na het bereiden van cr brul roemloos door de gootsteen verdwijnen. Met een paar simpele ingrepen veranderen ze in iets heerlijks.
Dit kookboek doet een overzichtelijke handreiking om nieuwe bestemmingen te vinden voor overgebleven eiwitten en eidooiers. Met meer dan tachtig recepten en toepassingen kan iedereen hier een manier vinden om na een scheiding de resterende helft tot nieuwe hoogten te laten stijgen. Om de kans op succes te verhogen biedt dit kookboek tevens inzicht in de scheikundige processen die elementair zijn voor koken met gescheiden eieren.
ELBRICH FENNEMA was correspondent in Tokio voor onder meer NRC Handelsblad. Tegenwoordig schrijft zij over eten en koken voor Ode en Bouillon! Op www.mijnproeftuin.nl doet ze verslag van de twijfels, teleurstellingen, confrontaties en successen in haar moestuin.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)