Sauzenboek
ISBN: 9789059562813
Auteurs: P. Gayler
Publicatiedatum: 15-01-2009
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Paperback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Fontaine Uitgevers | Imprint: Fontaine Uitgevers
Het maken van een goede saus kan zelfs een ervaren kok nerveus maken. Paul Gayler leidt de lezer in dit boek rustig door het mogelijke mijnenveld. Gayler is bekend om de fantastische smaken die hij uit de hele wereld verzamelt en waarmee hij verleidelijke, goed maakbare recepten bedenkt. De ruim 300 sauzen in dit nieuwe boek zijn op een toegankelijke manier beschreven en zijn zonder veel moeite te maken.
Eerst worden Franse klassiekers zoals mayonaise, sauce hollandaise en veloutésaus gepresenteerd, met suggesties voor overheerlijke en originele varianten. Daarna richt de auteur zijn blik op de rest van de wereld, waarin hij alles van pesto tot Thaise ketchup en creoolse salsa de revue laat passeren. Gayler beschrijft de traditionele recepten maar geeft ook steeds verrassende suggesties om deze aan te passen. Ook voor de zoetekauw is er volop keuze.
Uiteraard worden ook heerlijke suggesties gegeven om de sauzen te serveren. En biedt het boek volop informatie over onder andere het voorkomen van schiften en hoe je sauzen die te dik of te dun zijn kunt opknappen. Paul Gaylers Sauzenboek zorgt ervoor dat niemand ooit nog naar een potje van de supermarkt hoeft te grijpen!
Paul Gayler is chef-kok in The Lanesborough, een van de meest gerenommeerde hotels ter wereld. Hij heeft ook in enkele andere toonaangevende restaurants in Londense restaurants gewerkt, waaronder The Dorchester en Inigo Jones. Paul verscheen in Saturday Kitchen op de BBC en zat in de jury voor ITVs Chef of the Year. Bij Fontaine Uitgevers verschenen eerder van zijn hand Vegetarisch in stijl, Hot, hot, hot en Kleine hapjes, grote smaken.
Eerst worden Franse klassiekers zoals mayonaise, sauce hollandaise en veloutésaus gepresenteerd, met suggesties voor overheerlijke en originele varianten. Daarna richt de auteur zijn blik op de rest van de wereld, waarin hij alles van pesto tot Thaise ketchup en creoolse salsa de revue laat passeren. Gayler beschrijft de traditionele recepten maar geeft ook steeds verrassende suggesties om deze aan te passen. Ook voor de zoetekauw is er volop keuze.
Uiteraard worden ook heerlijke suggesties gegeven om de sauzen te serveren. En biedt het boek volop informatie over onder andere het voorkomen van schiften en hoe je sauzen die te dik of te dun zijn kunt opknappen. Paul Gaylers Sauzenboek zorgt ervoor dat niemand ooit nog naar een potje van de supermarkt hoeft te grijpen!
Paul Gayler is chef-kok in The Lanesborough, een van de meest gerenommeerde hotels ter wereld. Hij heeft ook in enkele andere toonaangevende restaurants in Londense restaurants gewerkt, waaronder The Dorchester en Inigo Jones. Paul verscheen in Saturday Kitchen op de BBC en zat in de jury voor ITVs Chef of the Year. Bij Fontaine Uitgevers verschenen eerder van zijn hand Vegetarisch in stijl, Hot, hot, hot en Kleine hapjes, grote smaken.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)