Jekka's complete kruidenboek

ISBN: 9789059562820

Auteurs: J. MacVicar

Publicatiedatum: 29-04-2008

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Hardback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Fontaine Uitgevers | Imprint: Fontaine Uitgevers

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

‘Jekka’s boek is een must voor iedereen die van tuinieren en koken houdt. Ik ben haar grootste fan.’ Jamie Oliver

Jekka McVicar heeft een passie voor kruiden en haar gezaghebbende en uiterst praktische Jekka’s complete kruidenboek is van deze passie doordrongen. Het is een overzichtelijk naslagwerk, waarin ruim 150 kruiden worden behandeld - van de gewoonste als munt en hysop tot meer exotische soorten als asafetida (duivelsdrek) en citroengras. Van elk kruid beschrijft zij de volksnaam, de geschiedenis, de kweekwijze, de vermeerdering, het oogsten en de medicinale en culinaire aspecten. Het boek bevat ruim 250 recepten.
Advies van iemand die de kruiden waarover zij schrijft al twintig jaar zelf kweekt, betekent dat veel voorkomende valkuilen vermeden kunnen worden. Jekka geeft voor elk kruid een lijst van soorten en cultivars, zodat de tuinier veel keus heeft. Bovendien bevat dit compendium een tiental ontwerpen voor kruidentuinen, om kruiden te telen voor aromatherapie of om mee te koken of te verven. Ook geeft ze raad over ziekten en plagen, onderhoud, evenals een handige jaarkalender.
Deze gereviseerde editie van Alles over kruiden, zoals het boek eerst heette, gepubliceerd in samenwerking met The Royal Horticultural Society, is een gezaghebbend handboek over het succesvol kweken van kruiden. Het is de essentiële gids voor de kruidenkweker.

Jekka McVicar, door Jamie Oliver betiteld als de Kruidenkoningin en door Rick Stein als een van zijn food heroes, ontwikkelde een passie voor kruiden in haar vroege jeugd, toen haar moeder haar leerde hoe je verse muntsaus maakt. In 1985 startte Jekka haar eigen kruidenkwekerij in het zuiden van Gloucestershire, waar ze de grootste collectie culinaire en medicinale kruiden van het Verenigd Koninkrijk beheert.
Zij neemt regelmatig deel aan tuin- en kookprogramma’s op de televisie en radio.

‘Dit boek is een mijlpaal in de traditie van de kruidenboeken; met dit boek kun je met succes zelf kruiden kweken. Door de indeling steekt het met kop en schouders boven de concurrentie uit.’ Garden Centre Association

‘Een fantastisch Kerstcadeau - als je er tenminste van kunt scheiden.’ Alan Titchmarsh, Daily Mail
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever