Smaak van een land dat niet meer bestaat

ISBN: 9789059564107

Auteurs: Goran Todorovic Zrinka Oberman

Publicatiedatum: 12-03-2012

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Hardback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Fontaine Uitgevers | Imprint: Fontaine Uitgevers

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

Het eerste boek met recepten uit voormalig Joegoslavië!
Over een keuken waarvan het karakter werd bepaald door de natuur en de geschiedenis, met Mediterrane, Turkse en Oostenrijks-Hongaarse invloeden.
Prachtig gefotografeerd en sfeervol vormgegeven als een echt, persoonlijk plakboek.Vol persoonlijke verhalen, herinneringen en receptuur.

'Het bijzondere karakter van de keuken van voormalig Joegoslavië werd mede bepaald door de natuur en de geschiedenis. Aan de kust zijn veel invloeden van de Mediterrane keuken te vinden; in het binnenland hebben het Ottomaanse Rijk in het zuidoosten en Oostenrijk-Hongarije in het noordwesten hun sporen nagelaten. Al deze invloeden werden in een pan met de naam Joegoslavië gemengd en leverden de bijzondere recepten op die wij in dit boek hebben opgetekend.'
Zrinka en Goran


Zrinka Oberman en Goran Todorovic zijn partners in werk en privé. Beiden komen oorspronkelijk uit een land dat niet meer bestaat - Joegoslavië. Zij kwamen naar Nederland als econoom en jurist, maar gingen in ons land de creatieve richting op: fotografie, styling en foodstyling. In dit boek laten ze ons een kijkje nemen in hun persoonlijke herinneringen over het eten uit de tijd toen ze in Joegoslavië woonden.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever