Jeruzalem

ISBN: 9789059564664

Auteurs: Yotam Ottolenghi Sami Tamimi

Publicatiedatum: 05-02-2013

Publicatiestatus: actief

Publicatievorm: Hardback

NUR: 442: Keuken per land en streek

Uitgever: Fontaine Uitgevers | Imprint: Fontaine Uitgevers

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

Na Ottolenghi - Het kookboek en Plenty is Jeruzalem het derde kookboek van bestsellerauteur Yotam Ottolenghi. In ruim 120 recepten tonen Yotam Ottolenghi en Sami Tamini je de grote culinaire tradities van Jeruzalem.

'De geuren en smaken van deze stad zijn als onze moedertaal. Voor ons definiƫren ze troost, opwinding, vreugde, geluk. Alles wat we proeven en koken wordt gefilterd door het prisma van onze jeugdervaringen: de maaltijden die onze moeders maakten, de dagen die we op de markt doorbrachten, de geiten en schapen die door de heuvels zwierven, de verse pita met lamsgehakt, fijngesneden peterselie, gerookte koteletjes, zwarte vijgen, stroperig zoet gebak.'

Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi zijn de twee mannen achter de succesvolle Londense deli's met de naam Ottolenghi. Naast koken delen ze een andere passie: die voor hun thuisstad Jeruzalem. Beide mannen zijn in hetzelfde jaar in deze stad geboren, Sami aan de Arabische kant, Yotam aan de Joodse kant. Bijna dertig jaar later ontmoetten ze elkaar in Londen en ontdekten dat zij hun taal, geschiedenis en liefde voor lekker eten met elkaar deelden.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever