Hete kolen

ISBN: 9789059565203

Auteurs: Jeroen Hazebroek Leonard Elenbaas

Publicatiedatum: 15-04-2014

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Hardback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Fontaine Uitgevers | Imprint: Fontaine Uitgevers

Login voor het inkijkexemplaar

Kamado's zijn hot! En terecht: de kamado is het ultieme buitenkooktoestel waarmee vrijwel alle kooktechnieken mogelijk zijn. Maar waar komt dit apparaat eigenlijk vandaan en hoe benut je alle mogelijkheden zo optimaal mogelijk ? 'Hete kolen' ontrafelt alle geheimen die deze moderne variant op de van oorsprong Japanse kleioven herbergt.

In het boek komen de diverse merken en technieken uitgebreid aan bod. Deze schat aan informatie wordt gelardeerd met 32 smakelijke, haalbare recepten om deze technieken daadwerkelijk in de praktijk te brengen. De prachtige foto's en tekeningen geven een bijzonder goed inzicht in de werking van de kamado. 'Hete kolen' is hét handboek voor iedere kamado-gebruiker.

Jeroen Hazebroek is barbecuekok en kookt van jongs af aan op open vuur. In 2006 kwam hij in aanraking met de kamado en sinds 2007 is hij eigenaar van het bedrijf Het Kookvuur, dat zich bezighoudt met catering, demonstraties en workshops. Leonard Elenbaas is chef-kok en eigenaar van restaurant Pure Passie in 's Gravezande en kookt vrijwel dagelijks met een kamado in zijn restaurantkeuken.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever