Ma cuisine
ISBN: 9789059565340
Auteurs: Auguste Escoffier
Publicatiedatum: 04-02-2014
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Fontaine Uitgevers | Imprint: Fontaine Uitgevers
De naam Escoffier behoeft nauwelijks introductie. Als chefkok in de meest gerenommeerde restaurants van zijn tijd verwierf hij wereldfaam. Op basis van zijn eigen ervaringen schreef hij in 1902 Le Guide Culinaire, waarin hij de principes van de kookkunst en de traditionele technieken uitlegde. Deze 'Guide' is nog steeds de bijbel voor alle professionele koks.
Daarnaast schreef hij een tweede boek : Ma Cuisine. Ook voor amateur-koks kwam er aldus een standaardwerk voorhanden met een totaaloverzicht van de klassieke keuken.
Nu, bijna honderd jaar na het verschijnen van de Franse editie, is dit boek nog steeds actueel. Deze Nederlandse vertaling van de bijbel voor amateur koks is voorzien van 48 kleurenfoto's van gerechten bereid volgens de Ma Cuisine receptuur.
Daarnaast schreef hij een tweede boek : Ma Cuisine. Ook voor amateur-koks kwam er aldus een standaardwerk voorhanden met een totaaloverzicht van de klassieke keuken.
Nu, bijna honderd jaar na het verschijnen van de Franse editie, is dit boek nog steeds actueel. Deze Nederlandse vertaling van de bijbel voor amateur koks is voorzien van 48 kleurenfoto's van gerechten bereid volgens de Ma Cuisine receptuur.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)