Ma cuisine

ISBN: 9789059565340

Auteurs: Auguste Escoffier

Publicatiedatum: 04-02-2014

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Hardback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Fontaine Uitgevers | Imprint: Fontaine Uitgevers

De naam Escoffier behoeft nauwelijks introductie. Als chefkok in de meest gerenommeerde restaurants van zijn tijd verwierf hij wereldfaam. Op basis van zijn eigen ervaringen schreef hij in 1902 Le Guide Culinaire, waarin hij de principes van de kookkunst en de traditionele technieken uitlegde. Deze 'Guide' is nog steeds de bijbel voor alle professionele koks.

Daarnaast schreef hij een tweede boek : Ma Cuisine. Ook voor amateur-koks kwam er aldus een standaardwerk voorhanden met een totaaloverzicht van de klassieke keuken.

Nu, bijna honderd jaar na het verschijnen van de Franse editie, is dit boek nog steeds actueel. Deze Nederlandse vertaling van de bijbel voor amateur koks is voorzien van 48 kleurenfoto's van gerechten bereid volgens de Ma Cuisine receptuur.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever