Made at home

ISBN: 9789059568341

Auteurs: Giorgio Locatelli

Publicatiedatum: 08-03-2018

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Hardback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen, 442: Keuken per land en streek

Uitgever: Fontaine Uitgevers | Imprint: Fontaine Uitgevers

Login voor het inkijkexemplaar

'Ik voel mij op meerdere plekken thuis'.
Voor mij is thuis Noord-Italië, waar ik mijn jeugd doorbracht. Thuis is Londen, waar ik woon en werk in mijn restaurant Locanda Locatelli. Met mijn collega's die als een familie voor mij zijn. En thuis is nu ook Puglia, Zuid-Italië, waar op een klif boven de zee ons vakantiehuis staat.
Dit boek is een verzameling van alle gerechten waarvan ik thuis altijd geniet met de mensen om wie ik geef. We eten de favoriete salade van mijn vrouw Plaxy (met wortel, appel, chili en munt), Toscaanse tomatensoep, frisse lenterisotto met gorgonzola, een hele gebakken vis, de ossobuco van mijn grootmoeder en de baci di dama, de chocolade 'dameszoenen' die me doen herinneren aan mijn kinderjaren.'


Giorgio Locatelli is een van de bekendste Italiaanse chefs. Hij begon in
2002 zijn restaurant Locanda Locatelli in Londen, dat met een Michelinster
werd bekroond. Zijn boek Made in Italy werd in 2007 alom geprezen als hét
nieuwe standaardwerk over de Italiaanse keuken.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever