Sichuan

ISBN: 9789059569782

Auteurs: Fuchsia Dunlop

Publicatiedatum: 16-09-2019

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Hardback

NUR: 442: Keuken per land en streek

Uitgever: Fontaine Uitgevers | | Imprint: Fontaine Uitgevers

Login voor het inkijkexemplaar

Bijna twintig jaar na de publicatie van haar boek Sichuan Cookery, - verkozen tot een van de beste kookboeken aller tijden - keert Fuchsia Dunlop terug naar de regio waar haar eigen culinaire reis begon. Sichuan voegt meer dan 70 recepten toe aan de originele bestseller en toont Dunlops ongeëvenaarde kennis van de smaken, texturen en sensaties van de Sichuan keuken.

Sichuan laat zien hoe je klassiekers kunt recreëren, zoals Mapo Tofu, dubbel gebakken varkensvlees en Gong Bao Kip, of traditionele recepten, zoals Bang Bang Kip, gekruide komkommer salade en groene bonen in gembersaus. Met prachtige eet- en reisfotografie en versterkt door de culinaire en culturele geschiedenis van de regio geeft Sichuan een heerlijk inzicht in één van de meest bijzondere keukens ter wereld.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever