Olijfolie

ISBN: 9789060306093

Auteurs: R. Rosenfelder

Publicatiedatum: 01-01-2000

Publicatiestatus: actief

Publicatievorm: Paperback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Milinda Uitgevers B.V.

Behalve over de geschiedenis van olijfolie wordt in dit boek informatie gegeven over de verschillende olijfrassen, de persingen, de samenstelling, de voedingswaarde en het gebruik van olijfolie in de keuken.
Maar vooral wordt uitvoerig ingegaan op de therapeutische toepassing van olijfolie bij allerlei klachten, zoals allergieën, hoge bloeddruk, verhoogd cholesterolgehalte, diabetes, galstenen, overgewicht, trombose, diarree, huidziekten, oogklachten, verstopping, menstruatieklachten, maagaandoeningen, spijsverteringsklachten, tandvleesontsteking enz., enz.
Ook bij mentale klachten, zoals depressie of stress, blijkt olijfolie een heilzame werking te hebben.

Natuurlijk ontbreekt het gebruik van olijfolie ook niet bij de schoonheidsverzorging en bij het bereiden van overheerlijke gerechten waarvan u achterin een heel aantal aantreft.

Regina Rosenfelder, die vele jaren ieder vrij moment in Italië doorbracht, geeft veel inspirerende informatie over olijfolie en de verbazingwekkende hoeveelheid mogelijkheden voor een betere gezondheid, voor onze huid- en schoonheidsverzorging én voor in de keuken.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever